Osmanlı İmparatorluğu ve Modern Türkiye 2 - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Tarih-İnceleme » Türkiye Tarihi » Osmanlı İmparatorluğu ve Modern Türkiye 2

Osmanlı İmparatorluğu ve Modern Türkiye 2


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Stanford Shaw / E Yayınları
Tür: Türkiye Tarihi , Seri:Tarih

Elinizdeki kitap iki ciltlik Osmanlı İmparatorluğu ve Modern Türkiye adlı yapıtın ikinci cildini oluşturmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun on dokuzuncu ve yirminci yüzyılın başlarındaki çağdaşlaştırma çabalarını, İmparatorluk ile tebası arasında milliyetçiliğin yayılmasını ve Osmanlı kurumlarında ve toplumunda yapılan devrimci değişikliklerle İmparatorluğun çöküşünü, bunun sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunu içermektedir.


Tanzimat, II. Abdülhamit ve Genç Türkler dönemlerinde Osmanlı reform çabalarını anlatan yapıt, Doğu Sorunu'nun yanısıra, Kırım Savaşı, Lübnan'daki siyasal bunalımlar, Makedonya Sorunu, Rus Savaşı, Balkan Savaşları, Arap ve Ermeni İsyanları, Balfour Deklarasyonu gibi, Avrupalı emperyalist güçlerin Osmanlı İmparatorluğu'nu kendi çıkarlarına yönelik kullanma arzularından doğan olayları da incelemektedir.


Stanford J. ve Ezel Kural Shaw, ikinci ciltte Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923-1975 arasındaki gelişmesini incelerken, Atatürk'ün başlattığı reformları II. Dünya Savaşı'ndaki tarafsızlık politikasını, çok partili demokrasi sisteminin doğuşunu, Kıbrıs Sorunu'nu, uyuşturucu madde kaçakçılığı konusunu ve Türkiye'nin Batı dünyasıyla, NATO'yla olan ilişkilerini irdelemektedir. Yapıt, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal ve siyasal yapılarının temel iç ve dış sorunlarının bir çözümlemesiyle sona ermektedir.

 
3. Hamur, karton, 580 sayfa, 2, 2000
ISBN: 9789753901604 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...