Kanatsız Kuşlar - Işık Kitabevi
Logo

  • Komünist Manifesto
    Karl Marx, Friedrich Engels
    Kafka Yayınevi

    Komünist Manifesto yirminci yüzyılın çehresini tanınmayacak ölçü... 

  • The Jungle Book
    Rudyard Kipling
    Platanus Publishing

    "They never meant to do any more—the Bandar-log never mean anything at all; but one of them... 

Türler » Edebiyat » Roman » Kanatsız Kuşlar

Kanatsız Kuşlar


 

375.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Louis de Bernieres / Altın Kitaplar Yayınevi
Tür: Roman

Bernieres uzun zamandır özlemle beklediğimiz yeni eseriyle karşımızda; Kanatsız Kuşlar, mizah ve kederin çın çın yankılandığı lirik bir yapıt... Karşı cins arasındaki aşkı, dostlukları ve dostların birbirlerine düşman olmak zorunda kaldıkları savaşın nasıl kişilsel bedeller ödettiğini dile getiren politik bir roman.

Kanatsız Kuşlar, Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde Güney Batı Anadolu’nun küçük bir sahil kasabasında yaşayan kuşaklar boyunca o topraklarda kök salmış -Müslüman Türkler, Hıristiyan Yunanlı ve Ermeni azınlıklar- zengin ve farklı kültürlerin öyküsü... Yerel özdeyişler üreten halk bilgesi çömlekçi İskender, çocukluklarından beri arkadaş olan Karatavuk; İskenderin’in oğlu ve Mehmetçik; birbirlerine ‘Kafir Efendi’ diye hitap eden iki farklı din mensubu Peder Kristoforos ve Abdulhamid Hoca; karısı zina suçu ile recm edilen toprak ağası ve kentin koruyucusu Rüstem Bey; Likya mezarlıklarında yaşayan ve korkunç görünümü nedeniyle ‘Köpek’ lakaplı bir adam; tüm dinlerin temsilcilerine ve Tanrı’ya lanetler savurarak ortalıkta dolanan ‘Gavur’ denilen bir diğer adam... De Bernieres’in kahramanlarıdır.

Koşup oynayarak vakit geçirdikleri tepelerde Mehmetçik, okuma yazma bilmeyen Karatavuğa Yunan harfleriyle Türkçe yazı yazmasını öğretmektedir.
Çocukluğundan beri yanından hiç ayrılamayan keçi çobanı İbrahim’in, güzelliği dillere destan Hıristiyan kızı Philothei’e duyduğu tutkulu aşk, genç adamın korkunç bir trajediye ve deliliğe sürüklemesine neden olacaktır. Bir süre sonra başlayan savaş kasabanın gençlerinin zorunlu askere gitmelerine neden olur. Gelibolu cephesinde savaşan Karatavuk, bu acımasızlığa yakından tanık oldukça masumiyetini yitirir.
Genç askerlerin geride bıraktığı kasaba da savaştan payına düşeni alır. Savaş hiç vakit yitirmeden fanatik dindarlık ve milliyetçilik duygularını kamçılayarak su yüzüne çıkarır ve yüzyıllardır süre gelen barış ve ahenkli yaşamı yerle bir eder.

Kanatsız Kuşlar ayrıca Kurtuluş Savaşı’nda ülkeyi istila eden batılı güçleri askeri dehası ile perişan ederek büyük zafer kazanan ve ülkeye yeni bir düzen getiren Mustafa Kemal’in de öyküsüdür.

Tarihi gerçeklere dayanan, ama destansı anlatımıyla fazlasıyla insancıl, duygusal ve tensel ayrıntılarda büyüleyici çağrışımlar ifade eden Kanatsız Kuşlar tam bir zafer abidesidir.

 
2. Hamur, karton, 653 sayfa, 14, 2022
ISBN: 975-21-0512-2 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...