Devlet Efsanesi - Işık Kitabevi
Logo

  • Üç Hikaye
    İlban Ertem
    İletişim Yayınları

    İlban Ertem, Gırgır’la başlayan komik çizgili, underground eğilimli çizgi rom... 

Türler » Siyaset » Siyaset Bilimi » Devlet Efsanesi

Devlet Efsanesi


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ernst Cassirer / Say Yayınları
Tür: Siyaset Bilimi , Seri:Mihenk Taşları

Cassirer'in çalışmaları, özellikle söylence (mitos), dil, din, sanat, bilim, teknik, devlet öğretisi ve tarihe yönelik olup o, bu konuları sistematik ve tarihsel bir yaklaşımla işlemektedir. Temel ilgi alanı, insan ve kültürdür.
Cassirer, çevirilerini sunduğumuz İnsan Üstüne Bir Deneme ve Devlet Efsanesi'nde yarım yüzyılı bulan çalışmalarının kısa, ama ustaca birer özetini vermeyi denemiştir. şimdi Türkçe'de tek kitap halinde basılan bu iki yapıt, Cassirer'in "İnsan Nedir?" ve "Devlet Nedir?" sorularına yanıt arama girişimini örneklendirmektedir. O, İnsan Üstüne Bir Deneme'de felsefe araştırmalarının en yüksek ereğinin kendini-bilme olduğunu vurguladıktan sonra "İnsan Nedir?" sorusuna verilen yanıtların tarihsel bir betimlemesini yapar. Devlet Efsanesi'nde ise, siyaset ve devletin özünün ne olduğunu araştırıp insanların söylence, ilkel din, ilkel düşünce ve eylemleri aşma olanaklarının bulunup bulunmadığını tartışır.


Devlet Efsanesi, bilim, ahlak, sanat ve felsefenin söylencelere ve ilkel dine egemen olacakları bir düzen arayışının öyküsü olarak yüzyılımız insanları için de önemli ve anlamlı iletiler taşımaktadır.

 
2. Hamur, karton, 472 sayfa, 2005
ISBN: 975-468-560-6 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...