Çağdaş ve Küryerel Eğitim Planlaması (Eğitimde Paradigmal Dönüşümler Sürecinde) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Eğitim » Çağdaş ve Küryerel Eğitim Planlaması (Eğitimde Paradigmal Dönüşümler Sürecinde)

Çağdaş ve Küryerel Eğitim Planlaması (Eğitimde Paradigmal Dönüşümler Sürecinde)


 

385.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Mehmet Çağlar, Osman Reis / Pegem Akademi Yayınları
Tür: Eğitim

21. yy'ın ilk çeyreğini yaşadığımız şu günlerde, küresel etkileşimlerin, sosyal ve siyasal sistemler üzerinde rastlantısal olarak yorumlanamayacak boyutlarda etki alanı oluşturma potansiyeline sahip olabildiği gerçeği, üzerinde hassasiyetle durulması gereken önemli bir olgu haline gelmiştir. Günümüzde, küresel sermaye, işgücü ve bilgi durağan değildir. Bu bağlamda yaratılan hiçbir kuram, kurgulanan hiçbir sistem, planlanan hiçbir amaç, evrimine oluşturduğu andaki formuyla devam edebilme şansına sahip olmayacaktır.

Günümüzde çağdaş eğitim sistemleri, uzlaşma kültürünü benimseiş, değişimi yakalayabilen, iyileşme adına etkin tepkiler geliştirebilen, belirsizlik altında alternatif yapılanma seçeneklerine açık, çok kültürlülüğü ve küresel etkileri kendi özünde benimseyebilme gibi öğelerin mantıklı bir formasyonu şeklinde kurgulanmaya çalışılmalıdır.

Bu eser kapsamında özellikle çağdaş eğitim sistemlerinde yaşanan değişimler, bu değişimlerin hayat bulabilmesi amacı ile sürdürülen eğitim planlamalarındaki yeni ve esnek yakaşımlar ve eğitim sistemlerinin temel yapılarını topyekün etkileyen öğrenme paradigmalarındaki dönüşümlerin yanısıra, Kıbrıs Türk Eğitim Sisteminin tarihsel süreçte yaşadığı çok kültürlü yapı altındaki gelişimi, sistem yaklaşımı içinde amaç, kapsam, işleyiş ve planlama boyutlarında analiz edilerek, küreselleşen dünyada, tüm diğer sistemlerin etki alanından bağımsız izole bir eğitim sistemi yaratabilme olasılığının oldukça zor olduğu gerçeğinden hareketle, uluslararası literatür taranarak çağdaş planlama kuram ve yaklaşımları ışığında, Kıbrıs Türk Eğitim Sistemi için alternatif yapılanma seçenekleri de sunulmuştur.

 
2. Hamur, karton, 515 sayfa, 2007
ISBN: 9944-919-60-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.