İnsanın Yeni Tarihi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Tarih-İnceleme » İnsanın Yeni Tarihi

İnsanın Yeni Tarihi


 

100.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Pascal Picq / Dharma Yayınları
Tür: Tarih-İnceleme

Günümüzde beşeri bilimler, başta insan ve onun fosil ataları ile büyük maymunlar olmak üzere, evrim konusunda gerçekleştirilen çalışmaların ortaya koyduğu ilerlemeleri yadsıyamaz. Sarsıcı buluşlar; araştırmacıları, sanıldığı üzere yerleşmiş kabul edilen her şey üzerinde yeniden düşünmeye zorlamaktadır. Birkez daha bilim, kavramları alt üst ediyor, düşüncenin sınırlarını yeniden belirliyor. İlgi çekici ve kaygı uyandırıcı mı? Gözlerimizin önünde yeniden biçimlenen dünya, artık ateist ve dini felsefelerin açıklamakta yetersiz kaldığı kökenler konusunudaha iyi anlamamızı zorunlu kılıyor.

Pascal Picq, paleoantropoloji, tarih öncesi ve etoloji alanklarındaki araştırmalara dayanarak tarihin önemli olaylarıyla - örneğin Valladolid tartışması XVII yüzyıldaki Giulio Vanini davası yada 1925'teki maymun davası tarihin ve insanın ilerlemesini sağlayan dönüm noktalarını ortaya koymaktadır. Halkların çeşitliliğini tanıyana yada beyaz, siyah, sarı, erkekikadın yöneten ve yönetilen hiyerarşisini aşana değin hangi yollardan geçmiş olduğumuzu böylece anlıyoruz.

Bitmeyen merakını eb titiz bir bilimsellikle birleştiren Pascal Picq rahatsız edici sorular sorarak, İnsan'ın doğayla yeniden barışması gerektiğini dile getirip,geleceğimizi belirleyecek olan yeni bir hümanizmanın temellerini atıyor. Kökenlemizin arayışına ilişkin sarsıcı ve merak uyandırıcı bir kitap.

College De France'ta paleoantropolog olan Pascal Picq'in başlıva yapıtları şunlardır;

Les Origines de I'Homme (İnsan'ın Kökenleri),Odyssee de I'espece (Türlerin Odisea'sı),Au Commencement Etait I'homme (Başlangıçta İnsan Vardı),Aux Origines De I'humanite (İnsanlığın Kökenleinde) Adlı yapıtıda Yves Coppens'le birlikte yönetmiştir.ıklamakta yetersiz kaldığı k

Pascal

 
2. Hamur, karton, 310 sayfa, 1, 2006
ISBN: 9944-986-49-6 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.