Aççık ve Net Sultan Şuayyip - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Mizah » Aççık ve Net Sultan Şuayyip

Aççık ve Net Sultan Şuayyip


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Acep Şuayyip Kelsoğan / Bulut Yayınları
Tür: Mizah

Türkiye yeni bir siyasi çalkantı döneminden geçerken, yaşanan olayların perde arkası bu siyasi mizah kitabıyla günışığına çıkıyor.

Türkiye'nin son 5 yılına damgasını vuran "Sultan" Acep Şuayyip Kelsoğan gizli anılarını ve gerçek düşüncelerini ilk kez, "aççık ve net" olarak anlatıyor.

İşte, "Aççık ve Net Sultan Şuayyip" kitabından bazı seçmeler:

"Başbakan var, cumhurbaşkanı var; aççık ve net, tabii esağsen bir de enn üst kimliği temsilen bir halife lazım bu memlekete... En iyyisi mi, hepsini bünyesinde toplayyacak bir sultan seçmek. Hazır sultan da mevcut... Karşında lan taş arabası, nereyye bakıyorsun!"

"Demişiz ki, 'Askerlik yan gelip yatma yerri değildir'... Ne var bunda, Alla'sen? İnsan sırtüstü yatabilir, yüzüstü yatabilir. Ana rahminde pozisyonnunda keza, yatabilir. Askeriyyemizzin ranzaları bunların tümüne elverişli değil mi?"

"Kuş gribbiyle alakalı, başimam olarak hutbeyi veriyoruz, dinle! Bu hastalık hayvandan hayvana, Allah günah yazmasın, alt dudağı ve gagayı emme, aynı yemlikten yemlenirken aniden dil atma, kümes tüneklerinde görülen fortçuluk gibi yollardan bulaşır."

"Ne var yahu, şu şiğirde adamı hapse attıracak? Dinle bak, öyle karar ver: Seçmenler kekimiz / Ampulden miğfer / Türbandır depomuz / Vaatler ezber / Mükerrer oy elbet / Sandıklar hileli / Dini laik düzende elbet / Siyasete ağlet etmeli"

"Açıklıyyoruz lan işte mal varlığımızı! Evladımızzın düğününde hediyye edilen 1 buçuk ton altın, 1 altın madeni, dostumuz İngiltere Kralı Blair'in hediyyesi olan Atatürk'ün Nutku'nun bir nüsha hatalı basımı..."

"Karar aşamasındayken gördüğümmüz bir kağbus bizde ters mıknatıslanma tesiri yarattı... Bir tepeye çıkıyyor, bir tahta oturuyyoruz. Sonra bir uşak geliyyor, elinde bir tepsi, tepside kendi kellemiz, pişmiş, yanında bezelyeyle servis ediliyyor... Yatakta oturup Halime ile bunu tahlil ettik. Sultanım bunlar bizi orada rahat bırakmayacak, daha gençsin, yakışıklısın, gel vazgeçelim, bir dahaki seferre inşallah dedi. Vazgeçtik adaylıktan."

"Dolmabahçe'de sayın Kocaabide ile konuştuğummuzun bir kısmı şudur:

- Sigara içmek isterseniz, burdan takdiğm edelim?

- Ben benimkinden yakayım, değişiklik öksürtüyor.

- Hakkı aliniz var sayın Kocaabide. Ben de değiştikten sonra iki-üç aya yakın öksürdüm. Sonra, tabii nefesimiz açıldı. Biliyorsunuz, beyne ne kadar oksijen giderse insanın kafası da o kadar çalışıyyor. Derhal, Atatürk'ün Nutku'nu birr kez defa daha okuduk. İğtiraf etmeliyyiz ki, meğer anlamadığımız yerler varmış. Değişince anladık."

"Terörün üstesinden sabırla geleceğğiz... Sabırla olmadı mı? O zaman terörün üstesinden meditasyonla geleceğğiz. Gözlerimmizi kapatacağız, nefesimmizi düzenleyerrek, ommm oooğmm oooooğğmmm diyye alıp vererek, terörü düşünce gücümmüzle alt edeceğğiz."

Siz de olan biteni anlamak, Sultan Acep Şuayyip Kelsoğan'ın kafa yapısını öğrenmek ve gülmek istiyorsanız bu kitabı okuyun!

 
2. Hamur, karton, 191 sayfa, 2007
ISBN: 975-286-259-3 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.