Sevgilerde - Bütün Şiirlerinden Seçmeler - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Şiir » Sevgilerde - Bütün Şiirlerinden Seçmeler

Sevgilerde - Bütün Şiirlerinden Seçmeler


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Behçet Necatigil / Yapı Kredi Yayınları
Tür: Şiir

 

Behçet Necatigil’in bütün şiirlerinden seçmeler kitabı Sevgilerde YKY’de

Behçet Necatigil’in bütün şiirlerinden seçmeler kitabı Sevgilerde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Behçet Necatigil’in 1935-1972 yılları arasında yayımladığı şiirlerinden hazırladığı bir ‘seçme şiirler’ kitabı Sevgilerde. Şairin 1935-39 yılları arasında dergilerde kalmış ilk şiirleriyle Kapalı Çarşı, Çevre, Evler, Eski Toprak, Arada, Dar Çağ, Yaz Dönemi, Divançe, İki Başına Yürümek, En/Cam ve Zebra kitaplarından seçilmiş şiirleri kapsıyor.

İlk baskısı, şair hayattayken, 1976’da yapılan kitap, Doğan Hızlan’ın “Türk Şiirinin ‘Saklı Su’yu: Behçet Necatigil” yazısıyla açılıyor.

Sevgilerde yıllar sonra, şairin elinden çıkan baskıya uygun biçimde, yeni bir düzenlemeyle ve yine Necatigil’in arşivinden hazırladığı bibliyografyayla birlikte okuruyla buluşuyor.

 

 

(...) Şiir, bir sözcük yaratımıdır, bir anılar toplamıdır. Bir dili olabildiğince enine boyuna değerlendirme çabasıdır. Şiir sürekli verimlilik istediği için biz şiirin ve bütün boyutlarının sınırlarını denemek zorundayızdır. Ben şiirde en uç noktalara kadar gidip geldim. Yani Türk şiirinin zengin serüveninden yararlanarak, sözcükler üzerinde hattâ sentetik diyebileceğimiz analizlere kalkarak, sözcüklerin birçok anlamlarından yararlanarak böyle çokgen bir şiir sağlamayı bile denedim. Yalnız bu biçim araştırmalarının yanısıra öz hiç değişmedi diyebiliriz. İlk şiirlerimdeki, ta çocukluktan gelme sevinçler, hüzünler ya da hasretler bugün hâlâ sürüp gidiyor şiirlerimde.

 

(...) İnsanda bir öz vardır, o öze yeni kılıklar katabiliriz zaman zaman, ama gövde, beden değişmez ki. Bütünlük varsa, doğa yasasının sonucu bir bütünlüktür bu."

 
2. Hamur, karton, 271 sayfa, 3, 2023
ISBN: 9789750851964 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.