Goethe ile Konuşmalar 2 - Işık Kitabevi
Logo

  • Hatırla
    Seran Demiral
    Tudem Kültür

    Hatırla

    Hatıralarımız olmadan da biz "biz" miyiz?

    Gençliğin nabzını tutan ya... 

Türler » Edebiyat » Deneme-İnceleme » Goethe ile Konuşmalar 2

Goethe ile Konuşmalar 2


 

125.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Johann Peter Eckermann / Hece Yayınları
Tür: Deneme-İnceleme

Yaşadığı dönemi duymak ve bu duyarlığı kestirme yolla dillendirebilmek bakımından sanatçının ayrıcalığı elbette tartışılamaz. Bilimin hipotezle, teorilerle, laboratuar ortamındaki yüzlerce deneyle ulaşmaya çalıştığı sonuçları sanat, 'bilgi'nin çoğu zaman tırmanmakta güçlük çektiği 'sezgi' denen zirvelerden küçük bir temaşayla, öz itibariyle kavrar. Bu kavrayış, son sınırına büyük sanat adamlarında ulaşır.

Alman edebiyatını, neredeyse, tek başına temsil edebilecek bir yetenek donanmış Goethe, bu anlamda sadece yaşadığı dönemi değil, bugünü de kavramayı kolaylaştıran önemli bir zirveden sesleniyor. Bu sesi, Faust'tan Genç Werther'in Acıları'na kadar takip etmek mümkün. Ancak satıraaralırını daha mükemmel bir şekilde okuyabilmek için, sanatçıyı yakında izlemiş bir başkasına da ihtiyaç duyuyoruz bazen.

Eckermann, uzun yıllar Goethe'nin yanında bulunmuş, birçok sırrını paylaşmaktan eserlerini baskıya hazırlamaya kadar bu büyük yazarın yaşamına tanık olmuştur. Goethe ile Konuşmalar. Eckermann'ın Goethe'ye tanıklığını tüm insanlıkla paylaşma düşüncesinden doğmuştur. Bu kitapta sanattan bilime, felsefeden müziğe, bitkilerin metamorfozundan kromatik öğretilere varana dek çok geniş bir yelpazeye yayılan keyifli sohbetleri bulacaksınız.

 
2. Hamur, karton, 214 sayfa, 1, 2004
ISBN: 975-8274-82-1 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...