Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar(Sosyal Psikolojiye Giriş) - Işık Kitabevi
Logo

  • Çocuklar İçin Müzik
    Rebecca Rumens Syratt
    1001 Çiçek Kitaplar

    Tiz sesli Trudi ve kalın sesli Barry tüm çocukları bekliyor.

    Trudi ve Barr... 

  • Annem Babam ve Ben
    İrfan Yalçın
    h2o Kitap

    Kimsenin acılarını çalmadığı bir kapı.

    Eşiğ... 

  • Ye Dua Et Sev (Cep Boy)
    Elizabeth Gilbert
    Pegasus Yayınları

    Saat sabahın üçüdür ve Elizabeth Gilbert banyonun taşları üzerinde hı&... 

Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar(Sosyal Psikolojiye Giriş)

Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar(Sosyal Psikolojiye Giriş)


 

330.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Çiğdem Kağıtçıbaşı / Üniversite Kitabevi
Tür: Sosyoloji

Günümüzde İnsan ve İnsanlar, İnsan ve İnsanlar'ın en son güncelleştirilmiş revizyonudur. Bu güncelleştirme ve revizyonu yaparken, temel bir ilkeyi gözettim. O da yenilikleri yansıtırken, geçerli özü de koruyarak birikimli bir gelişmeyi ortaya koyma gereğidir.

Türkiye'de kullanılan bir sosyal psikoloji kitabının bir çeviri olması, ya da salt Amerikan sosyal psikoloji kitaplarındaki bilgileri içermesi uygun değildir. Farklı kültürel ortamlarda elde edilen farklı bulgular konusunda en azından genel bir bilgilendirme gerekir. Böyle bir bilgilendirme, okuyucunun konuları bir kültür süzgecinden geçirmesine ve örneğin Türkiye'de aynı bulguların bulunup bulunmayacağını düşünmesine yardımcı olabilir. Bu kitap, bunu gerçekleştiriyor...
-Çiğdem Kağıtçıbaşı-

Prof. Çiğdem Kağıtçıbaşı Koç Üniversitesinde öğretim üyesi ve Türkiye Biimler Akademisi kurucu üyesidir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (1969-1973) ve Boğaziçi Üniversitesi'nde (1973-1995) öğretim üyeliği yapmış; A.B.D.'de Berkeley, Princeton, Colombia, Harvard ve Duke üniversitelerinde ders vermiş ve araştırma yapmıştır. Yurt içinde basılmış 18 kitap ve 47 makale / kitap bölümü; yurt dışında basılmış 12 kitap ve 138 makale / kitap bölümü vardır.

Kağıtçıbaşı bir çok ulusal ve uluslararası bilim ödülünün de sahibidir. Bunlardan bazıları: U. Gielen Kültürlerarası Psikoloji Kitabı Ödülü (2008); W. T. Preyer İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü (2007); Uluslararası Uygulamalı Psikoloji Kuruluşu "Psikoloji Biliminin Uluslararası Gelişimine Üstün Katkı Ödülü" (1998); Kültürlerarası Psikoloji Kuruluşu Onur Üyeliği (1998); Wellesley College Mezunlar Başarı Ödülü (1997); Mustafa Parlar Bilim Ödülü (1996); Hollanda İleri Araştırmalar Enstitüsü Ödülü(1993-94 ve 2005); Amerikan Psikoloji Kuruluşu "Uluslararası Psikolojinin Gelişmesine Seçkin Katkı Ödülü" (1993); Phi Beta - Kapa (1985-...) Fulbright Ödülü (1983-84); Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü (1980).

 
2. Hamur, karton, 382 sayfa, 26, 2023
ISBN: 9786057150257 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...