Sermayenin Dolambaçlı Yolları - Işık Kitabevi
Logo

  • Uzumaki 3. Cilt
    Junji İto
    Gerekli Şeyler

    Sarmal lanetinin yerle bir ettiği kurouzu kasabası’nın halkı, k irie ve erkek arkadaşı şui&... 

Türler » Genel Konular » İnceleme-Araştırma » Sermayenin Dolambaçlı Yolları

Sermayenin Dolambaçlı Yolları


 

80.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Giovanni Arrighi / Agora Kitaplığı
Tür: İnceleme-Araştırma

"1980'lerde, 1990'larda ve şimdi, 2000'lerde, gerçekte bütün tipik özelliklerinin sergilendiği, temel bir aşırı-üretim kriziyle karşı karşıyayız. Gelirler, yüksek likiditeye ve spekülatif tasarruflara sahip olan gruplarla sınıfların lehinde yeniden dağıtılmış durumda; zaten bu yüzden, gelirler tekrar efektif talep biçiminde dolaşıma girmiyor da spekülasyona akıyor, mütemadiyen patlayıp duran balonlar yaratıyor.

"Halihazırda çok şey, dünya çapında hegemon güç olarak ABD'nin değişen sürece, kendi gerilemesine uyum sağlamayı kabullenip kabullenmeyeceğine bağlı. Bush yönetiminin büyük bir gücün intiharını andıran 'Yeni Amerikan Yüzyılı' projesi, bu gerilemenin kabullenilmediğinin göstergesiydi. Sonuçları da felaket oldu. Obama eğer bu gerileme eğilimini tersine çevirebileceğini düşünüyorsa son derece nahoş sürprizler yaşar. Obama'nın bütün yapabileceği, bu gerilemeyi akıllıca idare etmek olabilir. Fakat onun Afganistan'a müdahale ederek gerginliği tırmandırma yolunu seçmesi tam anlamıyla kaygı vericidir."

"Eğer dünyada yeni hegemonik güç Çin olacaksa, kendisinden önce aynı konuma gelmiş diğer ülkelere kıyasla çok farklı yollarla hegemon olacaktır. Askeri güç kültürel ve ekonomik güç -özellikle ekonomik güç- karşısında çok daha az önem taşıyacaktır. Çinliler daha önceleri ABD, Britanya ya da Hollanda'nın yaptıklarına kıyasla çok daha fazla ekonomi kartını masaya sürmek durumunda kalacaklardır."

 
3. Hamur, karton, 67 sayfa, 2009
ISBN: 605-103-047-0 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.