Biyoistatistik - Işık Kitabevi
Logo

  • Deniz Feneri
    Virginia Woolf
    İndigo Kitap

    Huzurlu ve anaç Bayan Ramsay ile hüzünlü olduğu kadar gülün&ccedi... 

Türler » Akademik » Matematik-İstatistik » Biyoistatistik

Biyoistatistik


 

265.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Vildan Sümbüloğlu, Kadir Sümbüloğlu / Hatiboğlu Yayıncılık
Tür: Matematik-İstatistik

Klasik istatistik eğitimi, istatistiksel yöntemlerin nasıl hesaplanacağı, başka bir deyişle matematiksel işlemlerin nasıl yapılacağı üzerine kurulmuştur. Çoğu kez bu işlemler formülleriyle birlikte öğrenciye ezberlenmektedir. Bu karışık hesaplama işlemleri içinde kalan Öğrenci istatistiği zor, hatta korkulacak bir ders olarak nitelendirmektedir.

Yine bu yanlış eğitim yüzünden öğrenci, İstatistiği öğrenememektedir. Hangi istatistiksel yöntemi hangi probleme, hangi koşullar altında uygulayacağını bilememektedir. Bu nedenle öğrenci istatistiğin özellikle sağlık bilimlerinde ne işe yarayacağına ve nerede kullanılabileceğine bir türlü akıl erdirememektedir. Sınavda da hesaplama işlemleri gerektiren sorular sorulduğundan formülü ezberleyen ve matematikse! işlemleri doğru yapan öğrenci istatistik dersini geçebilmektedir. Matematikse! işlem olarak öğrendiği bilgilen de kısa bir sürede unutmaktadır.

İstatistiksel yöntemlerin hesaplanma işlemlerinin öğretilmesi öğrenciye hiçbir yarar sağlamayacağı için dersi geçen öğrencinin istatistiği öğrendiğini de söylemek mümkün değildir. İstatistik eğitiminde asıl amaç, öğrencilere istatistiksel yöntemleri doğru seçmeleri ve sonuçları doğru yorumlamalarını öğretmek ve bu yönde beceri kazanmalarını sağlamak olmalıdır. Başka bir deyişle, hangi yöntemin hangi problemlere uygulanabileceğini ve sonuçların nasıl yorumlanacağını öğretmek hesaplama işlemlerini öğretmekten daha yararlıdır.

Çünkü, bilgisayar ve hatta en küçük hesap makinalarının bile her işlemi yapabildiği günümüzde hesaplama işlemlerini el ile yapmanın, işiemler üzerinde akıl yormanın ve formül ezberlemenin kimseye bir yaran olamaz. Üstelik el ile yapılacak bile olsa tüm işlemlerin akılda tutulması olanaksızdır.

Konu Başlıkları:

Sağlık Hizmetleri ve Biyoistatistik
Tablo ve Grafik Yapım Yöntemi
Teorik Dağılışlar
Önemlilik Testleri
Biyolojik Deneylerde İstatiksel Yöntemler



İlgili Kategoriler

 
1. Hamur, karton, 300 sayfa, 16, 2014
ISBN: 9789757527121 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.