Sanat Eğitimi Kuramları - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Sanat » Eleştiri-Kuram » Sanat Eğitimi Kuramları

Sanat Eğitimi Kuramları


 

110.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
İnci San / Ütopya Yayınevi
Tür: Eleştiri-Kuram , Seri:Sanat

Sanatlar eğitiminde ve sanatlar eğitimbilimi alanında, öğretilecek olan sanatın kendisi mi, yoksa asıl amaç sanatlar yoluyla insanın eğitilmesi mi sorusunun tartışılmasıyla başlayan bu kitapta, önce sanatsal süreçlerde rol oynayan düşünme biçimleri, kısaca "sanatın dili" irdelenmektedir.

19. yüzyıldan başlayarak, sanatlar eğitimi kuramlarının gelişmesine ve sanatlar eğitimbilimindeki ilerlemelere katkısı olan belli başlı düşünsel ve kılgısal yaklaşımlar, daha çok Alman kültür alanı ile ilintili olarak gözden geçirilmektedir.


Belli sanat dallarının, özellikle görsel-yoğrumsal (plastik) sanatların eğitimi kuramlarının ve yöntem biliminin ele alındığı bu incelemede, sanatların eğitimbilimsel öneminin vurgulanması da amaçlanmaktadır. Konunun, özellikle alandaki kuramsal çalışmaların pek az olduğu ülkemiz açısından ve günümüze olan uzantıları bakımından önemi bulunmaktadır.

Sanat dalları öğretmenleri ve öğreticilerine, tarihsel kültür değişim ve gelişmeleri içinde, sanat ve eğitim ilişkilerine, sanat bilimi ve kuramlarına ilgi duyanlara seslenen bu yapıt, temel bir başvuru kitabıdır.

 
2. Hamur, karton, 220 sayfa, 1, 2003
ISBN: 975-8382-94-2 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...