Günlükler 1906-1948 (2 Cilt) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Tarih-İnceleme » Türkiye Tarihi » Günlükler 1906-1948 (2 Cilt)

Günlükler 1906-1948 (2 Cilt)


 

800.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kazım Karabekir / Yapı Kredi Yayınları
Tür: Türkiye Tarihi , Seri:Tarih

"Günlükler kitabı ile Kâzım Karabekir Paşa'nın hayatını, günü gününe tuttuğu notlarla kamuoyunun bilgisine sunmaktayız. Paşa'nın vefatından hemen sonra eşi İclal Hanım'ın son cümleyi yazdığı günün üzerinden 61 yıl geçti. Bu süre zarfında Kâzım Karabekir hakkında çok yazı yazıldı, çok söz söylendi.


Yazılanlarla söylenenlerin bir kısmı gerçeği ortaya koyarken, bir bölümü de Karabekir'in fikir ve eylemlerini çeşitli sebeplerle doğru olarak yansıtmadı.

Osmanlı Devletinin en zor döneminde yetişmiş, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kuruluşunda yer almış, ancak Cemiyet Meşrutiyet'in ilânından sonra parti haline geldiğinde ortaya çıkan yanlışlıkları görmüş; Milli Mücadele'nin ilk zaferini kazanmış, Doğu cephesindeki başarılarından sonra elindeki askeri güç ile Batıya destek olmuş; Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte devrimlerin halka benimsetilmesi konusunda hassasiyet göstermiş, devlet yönetiminde istibdada her zaman karşı çıkmış olan Kâzım Karabekir Paşa'nın kendisi için tuttuğu bu notlar incelendiğinde, geniş bir dönemi kapsayan çok önemli olaylara tanık olunacaktır."
-Kâzım Karabekir Paşa Vakfı-

 
1. Hamur, karton, 1568 sayfa, 1, 2009
ISBN: 975-08-1689-5 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...