Osmanlı Nüfusu 1830-1914 - Işık Kitabevi
Logo

  • Madox ile Üç Gece
    Matei Visniec
    Mitos Boyut Yayınları

    Fransa’da yaşayan Romen asıllı Matei Visniec, oyunları bütü... 

Türler » Tarih-İnceleme » Osmanlı Nüfusu 1830-1914

Osmanlı Nüfusu 1830-1914


 

300.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kemal H. Karpat / Timaş Yayınları
Tür: Tarih-İnceleme

19. yüzyıldan bugüne Balkanlar, Anadolu ve Ortadoğu topraklarındaki toplumsal ve siyasal dönüşümün kavranabilmesi için Osmanlı nüfusunun büyüklüğü, gelişim hızı, dini-etnik bileşimi gibi konuların kapsamlı bir biçimde incelenmesi gerekir. Ve bilinenin aksine Osmanlı tarihi, nüfus araştırmaları açısından karanlık bir geçmiş değildir. Tımar defterleri, kadı sicilleri, salnameler ve diğer resmi evrak Osmanlı'nın toplumsal ve demografik yapısı üzerine ciddi veriler sunmaktadır. 1800'lerin başından itibarense sistemli nüfus sayımları yapılmıştır.

19. yüzyıl boyunca ve erken 20. yüzyılda yapılan tüm Osmanlı nüfus araştırmaları üzerine inşa olan kitap, Osmanlı toplumunun sadece demografik yapısını analiz eden kuru bir bilimsel eser değil, aynı zamanda son dönem Osmanlı'daki kentleşme oranını, gelir düzeyini, yeni ekonomik birimleri, zenginleşen ve güç kaybeden "milletleri", ulusçuluk hareketlerini Prof. Dr. Kemal H. Karpat'ın tuttuğu ışıkla daha iyi anlamayı sağlayan eşsiz bir kaynak.

Sadece tarih araştırmacılarının değil, tüm sosyal bilimcilerin elinin altında bulunması gereken eser, "Tarih, usta bir tarihçinin elinde sadece tarih değildir" dedirtiyor.

 
2. Hamur, karton, 464 sayfa, 3, 2010
ISBN: 605-114-141-1 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...