Mavi Elyazması (Kayıp Elyazması Kur'an'ın İzinde) - Işık Kitabevi
Logo

  • Sev Sevebilirsen
    Carly Phillips
    Epsilon Yayıncılık

    Birdenbire çıkan dedikodu fırtınası, onu hiç istemediği zor bir duruma sokar: O art... 

Türler » Edebiyat » Roman » Mavi Elyazması (Kayıp Elyazması Kur'an'ın İzinde)

Mavi Elyazması (Kayıp Elyazması Kur'an'ın İzinde)


 

200.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Sabiha Al Khemir / Arkadaş Yayınevi
Tür: Roman

Ortaçağın ilk dönemlerinden kalan bir 'Mavi Elyazması' gerçekten mevcuttur. Yirminci yüzyılın başlarında sayfaları koparılıp teker teker satılmıştır. Şimdi bu sayfalar dünyanın dört bir yanındaki İslam sanatı koleksiyonlarında yer almakta, sayfalardan bazıları hâlâ uluslararası pazarlarda ortaya çıkmaktadır. Bu roman ortaçağdan kalan bu elyazmasına hak ettiği saygıyı göstermek umuduyla yazılmıştır.

Tunuslu yazar Sabiha Al Khemir, bu çarpıcı ve ilham verici romanında, paha biçilemez Mavi Elyazması'nı bulmak için Mısır'a giden bir grup arkeolog ve yöre halkı arasındaki ilişkiler çerçevesinde tarihin ve iç içe geçmiş kırılgan hayatların zaman ve kıtalar arası ustalıkla örülmüş öyküsüyle okurları büyülüyor.

Mavi Elyazması, İslam hazineleri koleksiyonu yapan her insan için en büyük ödüldür. Ortaçağ İslam sanatının en değerli eserlerinden biri olan bu elyazmasını bulmak için girişilen kazı ilerledikçe ve yöre halkıyla yabancılar arasındaki toplumsal ve kültürel önyargılar açığa çıkmaya başladıkça, gizemler daha da koyu bir karanlığa bürünür... Efsanevi Mavi Elyazması'nı bulma arayışı, Doğulu ve Batılı karakterlerin kendini keşif yolculuğuna dönüşür. Günler ilerledikçe fiziksel ve mecazi kapılar açılır, sırlar açığa çıkar ve karakterler kendilerini geri dönülemez bir değişim içinde bulurlar.

Tarihsel geri dönüşlerle Fatımi Halifesi El-Muizz'in Mısır'ı fethinin ardından hattat İbni El Varrak'ın halifenin annesi için özenle yazdığı elyazmasının yazılma hikâyesiyle harmanladığı Sabiha Al Khemir'in ince, sürükleyici ve nükteli anlatısı, sevgi, umut, umutsuzluk, açgözlülük, korku ve ihanetle örülü zengin bir öyküde hayat buluyor. Her sapakta İslam'ın geçmişi ile bugünü ve İslam ile Batı arasındaki gergin ilişkilerle yoğrulan Mavi Elyazması, şaşırtıcı gizemi nihayet çözüldükten sonra da yankıları sürecek bir roman.

 
2. Hamur, karton, 328 sayfa, 2010
ISBN: 975-509-647-6 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.