Beyaz Kraliçe (Kraliçe 2) - Işık Kitabevi
Logo

  • Pratik Eşya Hukuku
    Şeref Ertaş
    Barış Yayınları Fakülteler Kitabevi

    Pratik Eşya Hukuku konusunda bir test kitabı olarak hazırlanan çalışma, hedefe ulaşmak i&c... 

  • Sonsuz Düzen
    Isabel Allende
    Can Yayınları

    ...1991 yılının sonlarında yayımlanan son romanı Sonsuz Düzen, her yeni yapıtında saptadığı ... 

Türler » Edebiyat » Tarihi Roman » Beyaz Kraliçe (Kraliçe 2)

Beyaz Kraliçe (Kraliçe 2)


 

325.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Philippa Gregory / Artemis Yayınları
Tür: Tarihi Roman

KUZEN KUZENE KARŞI

Plantagenet’ler İngiltere tahtı için sayısız savaşa girdi. Onlar, Tudor’lardan önce İngiltere’yi yöneten ve tahtta hak iddia eden hanedandı. Philippa Gregory, romanında gizli oyunlar ve mahrem öykülerle Plantagenet’lere yeniden hayat veriyor. Ailenin gizli kahramanlarını, boyun eğmez kadınları tanımaya Beyaz Kraliçe Elizabeth Woodville’le başlıyoruz.

Beyaz Kraliçe, genç Kral Edward’la gizlice evlenen, olağanüstü güzel ve hırslı bir kadının, Elizabeth Woodville’in öyküsünü anlatıyor. Sonradan taç giyerek kraliçe ünvanını alacak Elizabeth, ömrü boyunca ailesinin başarısı için mücadele ediyor. Ancak iki oğlunu, tarihçilerin yüzyıllardır çözümleyemediği esrarlı bir olayda kurban veriyor. Londra Kulesi’nde kaybolan prenslerin akıbeti bugün bile çözülememiş bir sır. Philippa Gregory, kendine özgü, nitelikli bakış açısıyla, İngiliz tarihindeki bu çözülmemiş gizemi, kusursuz bir araştırma ve benzeri olmayan kurgu yeteneğiyle gözler önüne seriyor.



İKİ PRENS TAHT İÇİN SAVAŞTI, KAZANAN BİR KADINDI.

Lancaster’lı Elizabeth Woodville kocası savaşta öldürülünce dul kalmıştı. Elizabeth’in dizginlenemez tutkusu ve annesinin büyüleri, York’lu Beyazgül Hanedanı’ndan IV. Edward’ın aklını başından alınca kısa bir süre içinde evlendiler. Fakat Elizabeth’in kocası Edward’ın tahtında huzurla oturduğu söylenemezdi. Çünkü tacını ele geçirmek isteyenler vardı. Çatışmalar, beklenmedik ihanetler ve cinayetler Edward’ın sevgili karısı, çocuklarının fedakar annesi, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in hayatına yön verecekti.

Philippa Gregory, Beyaz Kraliçe’de, güzelliği sayesinde kraliyet ailesine giren ve bu yeni hayatın gereklerini yerine getirmeye çalışırken, ailesini korumak için elinden geleni ardına koymayan bir kadının yükselişini anlatıyor. Artemis, 2011 başında “Kuzenler Savaşı Serisi”nin ikinci romanı Kırmızı Kraliçe’yi yayımlayacak. Üçlemenin son romanı ise İngiltere’de yayınlanmasından kısa bir süre sonra, 2011 yazında sizlerle olacak.

 
2. Hamur, karton, 517 sayfa, 2010
ISBN: 978-605-4377-31-2 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...