Hallac-ı Mansur - Enel Hakk Gizli Öğretisi - Işık Kitabevi
Logo

  • Direnişin Melankolisi
    Laszl Krasznahorkai
    Can Yayınları

    Direnişin Melankolisi

    Yaşayan en önemli Macar yazarlardan Krasznahorkai, yapıtlarında... 

  • İnternette Irkçılık
    Yaman Akdeniz
    İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

    Irkçılık, farklı biçimleriyle onyıllardır toplumsal bir sorun olarak varlığın... 

Türler » Din-Mitoloji » Tasavvuf » Hallac-ı Mansur - Enel Hakk Gizli Öğretisi

Hallac-ı Mansur - Enel Hakk Gizli Öğretisi


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kevser Yeşiltaş / Demos Yayınları
Tür: Tasavvuf

Tek bir cümle... Adeta mühür gibi... Yüzyıllar öncesinde söylendi ve günümüze kadar erişti...
Büyük bir sırdır Ene'l Hakk. Anlamı ilk defa bu kadar açık bir şekilde ortaya kondu ve dergâhların dışına taşarak, halka ifşa edildi. Kadim bir bilgidir Ene'l Hakk. Bu bilginin derinlerine nüfuz edebilmek ve ne anlatmak istediğini kavrayabilmek için, büyük zincirin bir halkası olmak gerekir. Bilimsel bir ifadedir Ene'l Hakk. Kuantum biliminin ilk bulgularını işaret eder. "Parça bütüne aittir ve bütünün bilgisini taşır". İlkeler bütünüdür Ene'l Hakk. Hallac-ı Mansur, tek bir cümle ile Kuantum düşüncenin başlangıcını oluşturmuştur. "Hem kâinat insanın içindedir, hem de insan kâinatın içinde." cümlesi, bugün Kuantum felsefenin ortaya koyduğu "hem-hem" mantığı ile örtüşmektedir.
Dokuz yüzlü yıllarda açıklanan Ene'l Hakk sırrı, o devrin insanları için değil, ahir zamanı yaşayan bu devrin insanlığı içindi. Hallac-ı Mansur, o devirde bu sırrı ifşa ederek, insanlığa çok büyük bir hizmette bulunmuştur. Yüzlerce yıl bu sırrın peşinde koşan ve anlamı üzerine yoğun araştırmalar yapan ilim ve bilim insanları, birçok alanda keşifler yaptılar. İşte bu kitapta, Ene'l Hakk cümlesinin ortaya çıkışından sonra, bilime ve felsefeye yaptığı büyük katkıları bulacaksınız. Ayrıca Hallac-ı Mansur felsefesine açıklık getiren temel kavramları, açıklayıcı bir şekilde okuyacaksınız.
Kısaca, bu kitabın satırları arasında Mistik bir yolculuğa çıkacaksınız. Ene'l Hakk size daha önce hiç bilmediğiniz kavrayış kapılarını aralayacaktır. Yazar Kevser Yeşiltaş'ın ilhamları ve araştırmaları ile kaleme aldığı Ene'l Hakk kitabı, sezgisel ve bilgisel yönden, bilincinize büyük katkılar sağlayacaktır. Şimdi, Yazar'ın sesine kulak verelim: "Binler binleri eledim de kaldı iki, kolaysa seç birini, önümde beyazdan bir kapı, yoktur ne tokmağı ne kilidi, elimi uzattım olmadı, sordum, "onu neyle açmalı?" Haydi, o kapıdan içeri birlikte girelim...

(Tanıtım Bülteninden)

 
2. Hamur, karton, 224 sayfa, 2021
ISBN: 9789944387989 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...