Modern Psikoterapiler - Işık Kitabevi
Logo
Türler » İnsan ve Toplum » Psikiyatri-Psikanaliz » Modern Psikoterapiler

Modern Psikoterapiler


 

840.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Danny Wedding, Raymond J. Corsini / Kaknüs Yayınları
Tür: Psikiyatri-Psikanaliz

Bu eser, günümüzde psikoloji, psikolojik danışma ve sosyal hizmet uygulama ve eğitim programlarında en çok kullanılan kaynak kitap niteliğindedir. Belli başlı psikoterapi sistemlerini öğrenmek ve birbirleriyle karşılaştırarak terapi uygulmalarında bu sistemlerden en iyi şekilde istifade etmek için bu kitaba başvurabilirsiniz. Her bir psikoterapi, kurucusu ya da en meşhur uygulayıcısının ağzından tanıtılıyor. Psikoterapi sisteminin temel prensipleri açık ve net bir dille, diğer sistemlerle karşılaştırılarak anlatılıyor.

Bölümlerin işleniş şekli öğrenmeyi kolaylaştıracak bir yapıda tasarlanmış. Bu şekilde kitap ister yatay (bölüm bölüm sırayla), isterse dikey (bölüm özetlerini karşılaştırıp her bölümden sadece belli bir konuyu tarayarak) okunup araştırmalarda kullanılabiliyor.

Her bir bölüm psikoterapilerin dayandığı teoriyi açıklamakla işe başlıyor. Aynı zamanda her bölümde yer alan Uygulama
kısmında bir vaka hikâyesi ele alınıyor. Burada belli bir psikolojik problemin değerlendirilmesi, tedavisi ve takibi işleniyor. Böylece psikoterapinin teorik temelleri anlaşılıp teorinin nasıl uygulanabileceği görülmü ş oluyor.

Kitapta yer alan geniş kapsamlı, ayrıntılı, güncel psikoterapi sözlüğü sayesinde kitapta işlenen konular ve terminoloji, özet niteliğinde tekrar sunuluyor. 38 yıldır birçok baskı yapan ve her baskıda titizlikle güncellenen bu kitap, dünya genelinde 1 milyondan fazla okuyucuyla buluştu, 15 farklı dile çevrildi. Prof. Raymond J. Corsini Hapishane psikoloğu olarak 15 yıl, endüstri psikoloğu olarak 10 yıl, Adlerci psikoterapist olarak özel muayenehanesinde 30 yıl çalıştı. Aralarında kapsamlı bir psikoloji sözlüğü ile dört adet ansiklopedide olan 60'dan fazla eser kaleme aldı. Birçok farklı üniversitede psikoloji
profesörü olarak görev yaptı.

Prof. Danny Wedding ABD Senatosu'nda ve ABD Temsilciler Meclisi'nde psikolog olarak çalıştı. Yayımlanmış 12 kitabı olan Wedding, üniversitelerde psikoloji profesörü ve idareci olarak görev yaptı. Halen Amerikan Psikoloji Derneği'nde (APA) idareci konumunda görev yapmaktadır.

 
2. Hamur, karton, 1056 sayfa, 2012
ISBN: 978-975-256-331-5 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.