Sultanlar Döneminde Anadolu'da Hıristiyanlık ve İslam - 1 - Işık Kitabevi
Logo

  • Magdalenli Mary'nin Tutkusu
    Elizabeth Cunningham
    Yurt Kitap-Yayın

    Bu kitabın tarihi roman düşkünlerine, Kelt hayranlarına, kurguyu sevenlere, feministler... 

  • Mimarlığın Abc'si
    Bülent Batuman
    Say Yayınları

    Mimarlığın ABC'si, mimarlığı, bir büyük "Mimarlık" anlatısı olarak değil, tekillikler &... 

Türler » Tarih-İnceleme » Sultanlar Döneminde Anadolu'da Hıristiyanlık ve İslam - 1

Sultanlar Döneminde Anadolu'da Hıristiyanlık ve İslam - 1


 

310.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
F. W. Hasluck / Ayrıntı Yayınları
Tür: Tarih-İnceleme

"Kocam [Frederick W. Hasluck] 1899 ve 1916 yIlları arasındaki yaşamının büyük kısmını Yunanistan ve Türkiye'de geçirdi. 1913 baharında antikçağın İkonium'u [Konya] ziyaret etmiştir.

Oradayken Türk imparatorluğunda Hıristiyanlık ile İslam arasındaki etkileşim ilgisini çekmiş ve o andan itibaren bu konu ve türevleri zamanının büyük kısmını almıştır. Bu araştırmalarının sonucu, Türk folkloru ve bunun Hıristiyanlıkla ilişkileri hakkındaki ilk kapsamlı çalışma olan bu kitaptır. Ama çalışmadaki farklılıklar o kadar barizdir ki, bu kitabın yazıldığı ve yayımlandığı sıradaki koşullara dair bir açıklama şarttır.

Konya'yı ziyaretinden sonra yazar, savaşın başlangıcına kadar düzenli bir şekilde okumuş ve yazmıştır. Sağlığı aktif askeri hizmeti olanaksız kılmış ve sürekli artan zorluklar arasında 1915 yazına kadar çalışmalarına devam etmiştir. Bu tarihten sonra Atina'daki Britanya Elçiliği'nin istihbarat Bölümü'ne katılmış ve burada Yakındoğu'nun dilleri ve genel koşulları üzerine olağanüstü bilgisinden yararlanılmıştır. 22 Şubat 1920'de, kırk ikinci yaş gününden birkaç gün sonra hayata gözlerini yummuştur.

Ardından, elden geldiğince çok sayıda çalışmasını yayımlamak bana kalmıştı. O, bu mevcut konuyla ilgili iki kitap yayımlamayı düşünmüştü: Birinin başlığı "Hıristiyanlıktan İslam'a ve İslam'dan Hıristiyanlığa Aktarımlar" ve ikincinin başlığı da "Popüler Türk Tarihi ve Dini Üzerine Çalışmalar" olacaktı. Fakat bunların içerikleri aynı kökten geldiğinden ve "Çalışmalar" yarım kaldığından, dostlarım ikisini birleştirmemi tavsiye etmişti."
-M.M.Hasluck-

 
2. Hamur, karton, 432 sayfa, 2012
ISBN: 978-975-539-682-8 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...