Öğretim Tasarımı - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Eğitim » Öğretim Tasarımı

Öğretim Tasarımı


 

290.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ali Şimşek / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Eğitim

İnsanın bulunduğu her yerde çeşitli öğrenme gereksinimleri vardır. Bu gereksinimleri doğru biçimde karşılayabilmek için öğretim tasarımı yapılır. Dolayısıyla, öğretim tasarımı, belirli bir hedef kitlenin eğitim gereksinimlerini karşılamak üzere işlevsel öğrenme sistemlerinin geliştirilmesidir. Kuşkusuz, böylesine karmaşık bir etkinliğin kuram, araştırma ve uygulama boyutları olacaktır.

İşte bu kitap, öğretim tasarımını hem bir bilim dalı hem de uygulama alanı olarak ele almaktadır. Bu amaçla; öğretim tasarımının dayandığı temel kavramları, alanın evrimini, kuramsal temellerini, başlıca modelleri, tasarım sürecinin değişik aşamalarında yapılan ayrıntılı çalışmaları ve alandaki uzmanların sahip olması gereken yeterlikleri tartışmaktadır. Ayrıca, deneyimli öğretim tasarımcılarının kariyer öykülerinden örnekler sunmakta, alandaki meslek örgütlerini tanıtmakta, süreli bilimsel yayınlar hakkında bilgi vermekte ve özgün bir öğretim tasarımı sözlüğü içermektedir.

Özellikle alanın evrensel düzeyde gittikçe artan önemine karşın ülkemizde yaşanan Türkçe kaynak yetersizliği dikkate alındığında, bu kitap; okullarda, kamu kuruluşlarında, sivil toplum örgütlerinde, özel işletmelerde ve üniversitelerde öğretim tasarımıyla ilgilenen herkes için temel bir başvuru kaynağı niteliğindedir.

 
2. Hamur, karton, 356 sayfa, 2, 2011
ISBN: 978-605-5426-34-7 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.