Dil Kiri El Kiri - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Genel Konular » Dilbilim » Dil Kiri El Kiri

Dil Kiri El Kiri


 

125.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Sevgi Özel / Bilgi Yayınevi
Tür: Dilbilim

"Birkaç yıl öncesine değin, Türkçenin kirlendiğini düşünerek konuşup yazıyordum. Bir gün, yanlışı yineleyerek, bir başka yanlışa çanak tuttuğumu anladım.

Dir kirlenmişse, bunca bilim sanat insanı nasıl düşünüyor, neyle yazıyordu? Anadili öğretimi ve öğretmenler gözden çıkarılmışken, yabancı dille öğretim yaygınlaşmışken, 'sistem'in kendisi kirlenmişken... Dil devrimi eğitimin özünden kazınıp yerine Türk İslam sentezinin 'Yaşayan Türkçesi' konmuşken; eski yazı ve dile özlem devletin politikası olmuşken... Dilinin kiri eline bulaşanlar egemenken, salt yakınmak kolaycılık değil miydi? Atatürk'ün Türk Dil Kurumu neden kapatılmıştı?

Dilseverleri eyleme çağırıyorum! Eleştiri oklarımızı, MEB'ye, kitle iletişim araçları ve parlamentoya yöneltmekte çok geç kaldık... Kuşkusuz dil de 'sistem'in kirinden payını alıyor. Bu yazgı değil. Öyleyse haydi savaşıma! Dilimizi kirletenlerin oyununu bozalım! Dile özensizliği saygısızlık boyutuna vardıranları telefon, mektup, faks yağmuruyla bunaltalım... Haydi!"

Sevgi Özel böyle sesleniyor... Onun gençlere armağanı olan bu kitaptaki önerilerini düşünelim... Düşünce temizlenmeden, eller temizlenemez. Düşüncesi kirli olanların su başlarını tuttuğunu unutmayalım... Onların kullandığı dille karamsar olup Türkçeyi kirli ağızlarda, kirli ellerde bırakmayalım... Dil Kiri El Kiri'dir aynı zamanda. Dilimizi de elimiz de ancak kendimiz temizleyebiliriz, haydi!...

 
3. Hamur, karton, 206 sayfa, 2000
ISBN: 975-494-884-4 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.