Çocuk Hakları ve Koruma Aile Refahı ve Koruma - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Aile » Anne-Baba-Çocuk » Çocuk Hakları ve Koruma Aile Refahı ve Koruma

Çocuk Hakları ve Koruma Aile Refahı ve Koruma


 

330.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Neslihan Durmuşoğlu Saltalı, Rukiye Konuk Er, Sunay Yıldırım Doğru / Eğiten Kitap
Tür: Anne-Baba-Çocuk

Toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri ve yaşam düzeylerini yükseltebilmeleri için en güvenilir yatırım çocuklardır. Sağlıklı, çağdaş ve demokratik bir toplum isteniyorsa o ülkedeki çocukların bedenen ve zihnen sağlıklı olması, sosyal ve duygusal açıdan desteklenmesi gerekmektedir.

Normal koşullar altında çocuğun yetiştirilme ve eğtilmesinde, birinci derecede yükümlülük aileye; onun olmaması, dağılması veya herhangi bir nedenle görevini yerine getirememesi durumunda ise devlete düşer. Her ülke kendi halkını ve geleceğini korumak için çocukları için ihtiyaç duyulan alanlarda koruma programları uygulamaktadır.

Sosyal devlet, çocuğun korunmasında kanunun önemi ve rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır. Ancak Türk Hukuk Sistemi incelendiğinde, çocukların korunmasına dair düzenlemelerin tek bir başlık altında toplanmamış olduğu görülmektedir. Çeşitli yasalarda çocukların korunmasına dair düzenlemeler mevcuttur.

"Aile Refahı ve Koruma" kitabının yukarıda bahsedilen konuların önemini vurgulamak ve bu alanda çalışan kişilere, çocuk sahibi olan ailelere ve bu konularla bağlantısı olan (çocuk gelişimci, psikolojik danışman, polis, öğretmen, avukat vb.) kişilere ışık tutmak açısından önemli bir kaynak olduğu düşünülmektedir.

 
2. Hamur, karton, 278 sayfa, 2012
ISBN: 9786055472504 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...