Şan Şöhret ve Paranın Bedeli - Işık Kitabevi
Logo
Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Şan Şöhret ve Paranın Bedeli

Şan Şöhret ve Paranın Bedeli


 

180.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Özkan Pektaş / Destek Yayınları
Tür: Psikoloji

VIP'lerin, Tanınmış İnsanların, Şöhretlerin, Çok Zenginlerin ve Onların Çocuklarının Psikolojileri!

Şanlı, şöhretli, zengin ve endişeli...

"Kaygıları yaşamlarının en önemli parçasıdır. Her şeyi kontrol etme arzuları müthiştir; Sekreterleri, şoförleri, korumaları, aşçıları, menajerleri bazen eşlerinden daha önemlidir. Anlamları olmayan ayrıntılarla uğraşmaktan zevk alırlar. Dünyaları karmaşık değil, sadece farklıdır. Psikiyatrik görüşmeniz aniden Rusya'daki doğal gaz rezervlerine ya da gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına kayabilir. Herkes onlardan bir şeyler ister; Okul, çiftlik, zam, albüm, konser, para, iş ya da imkânsız istekler! Basın sürekli peşlerindedir ve haklarında olur olmaz yazılar yazılır.
-Özkan Pektaş-

Onlar "sıradan" insanlar değiller. VIP olarak adlandırılan bu insanlar için yaşam çoğu zaman sıradan insanlardan çok daha zorluklarla dolu olabiliyor. Haliyle onların sorunlarına çözüm bulabilmek de o denli zor bir iş.

Psikiyatride 26 yılı geride bırakan Doç. Dr. M. Özkan Pektaş, psikiyatri pratiğinin neredeyse tamamında VIP hastalarla ilgilendi. VIP tanımına uyan her meslekten insanla tanıştı; Evlerine, işyerlerine, özellerine, ruhlarına girdi. VIP'lerin, tanınmış insanların, şöhretlerin ve çocuklarının psikopatolojilerini, yaklaşım biçimlerini gözlemledi, tanı ve tedavilerini yürüttü...
Bu kitap işte böyle bir deneyimin ürünü.

Güç nedir, nasıl elde edilir, liderlik özellikleri önceden anlaşılabilir mi, şöhret nasıl yakalanır, servet sahibi insanlar nasıl yaşar, çocukları ne durumdadır? Günü gelip de psikiyatrik sorunlarla kapınızı çaldıklarında nasıl davranmalı, o güne nasıl hazırlanmalısınız?

Özkan Pektaş, işte bu soruların cevaplarını veriyor meraklısına. Whitney Houstan'dan Amy Winehouse'a kadar dünyadan pek çok örneklerle... Okuduğunuzda şan, şöhret ve paranın "huzur" getirmediğini görecek, ve çok şaşıracaksınız.

 
2. Hamur, karton, 240 sayfa, 2013
ISBN: 9786055151478 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.