Fususu'l-Hikem ve Mesnevi'de İnsan-ı Kamil - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Din-Mitoloji » Tasavvuf » Fususu'l-Hikem ve Mesnevi'de İnsan-ı Kamil

Fususu'l-Hikem ve Mesnevi'de İnsan-ı Kamil


 

415.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Osman Nuri Küçük / İnsan Yayınları
Tür: Tasavvuf

"Ârif'in kalbi genişleyerek öyle bir mertebeye ulaşır ki içindeki şeyler de dâhil arşın yüz milyon katı genişliğinde bir şey, ârifin kalbinin köşelerinden bir köşede bulunsaydı ârif onu hissetmezdi... Çünkü yere göğe sığmadığı bildirilen Hakk'ı, ârifin kalbi istiâb etmişken ve bu ilgili kudsî hadisin işaretiyle sabit iken kalp yine de kanmamıştır... O halde Hakk'ı sığdıran ârifin kalbi Hakk'ın vasıflarından ve mahlûkatından daralmaz."

"O halde ey dinleyen! İş (emr) nasıl olur"... "Şu halde sen varlığını bil, sen kimsin? Aslın nedir? Hakk'a nisbetin nedir? Sen neyle Hak'sın ve neyle âlemsin? Niçin mâsivâsın ve Hak'tan ayrısın? Bu ve benzeri sorularla kendi durumunu sorgula ve araştır."
-İbnü'l-Arabî-

"Bir can ki olgunlaşır da son mertebeyi (müntehâyı) aşınca; artık her şeyin canı, ona itaat eder hale gelir; kuş, balık, in, cin, insan... Hepsi ona itaat ederler; çünkü o üstünlüktedir, öbürleri noksanlıktadır..."

"Kıyamete kadar onun (kâmil insanın) vasfını söyleyip övsem, tükenmez. Benden bu övgüye bir nihayet ve son beyit isteme. Hasılı o, beşer sûretinde esas varlığını gizleyen bir güneştir. Artık anlayıver. Doğrusunu Allah daha iyi bilir."
-Mevlânâ Celâleddîn-

 
2. Hamur, karton, 380 sayfa, 2011
ISBN: 9789755745879 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...