Sosyal Psikoloji - Işık Kitabevi
Logo

  • Avcı ile Ayılar
    Suat Batur
    Altın Kitaplar Yayınevi

    Bir avcı, ormanda tuzak kurdu. Derin bir çukur açtı. Üzerini ağaç dalla... 

  • Nana
    Emile Zola
    Oda Yayınları

    Emile Zola, kapitalist dünyada herkesin bir şey sattığını, satacak bir şeyi olmayan ka... 

Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Sosyal Psikoloji

Sosyal Psikoloji


 

900.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Elliot Aronson, Robin Akert, Timothy Wilson / Kaknüs Yayınları
Tür: Sosyoloji

Alanında bir klasik sayılan Sosyal Psikoloji, bilimsellikten taviz vermeden akıcı ve renkli bir anlatıma sahip olmayı başaran bir kitap. Gündelik hayattan örneklerle somutlaştırılan bilimsel kavramlar, kitabı konunun uzmanları için olduğu kadar, birey- toplum etkileşimi hakkında kafa yoran herkes için de önemli bir hâle getiriyor. Bunda 20. yüzyılın önde gelen 100 psikoloğu arasında sayılan Elliot Aronson'la arkadaşları Timothy Wilson ve Robin Akert'in konuya olan hâkimiyetlerinin büyük payı var.

"Bugüne kadar okuduğum ders kitaplarının en merak uyandırıcısı, kışkırtıcısı ve işe yarar olanı. Ders kitabı olarak okumaya başladıysam da zamanla elimden bırakamadığım, ders için gerekenden fazlasını okumaya başladığım bir kaynak. Her bölümün başındaki hikâyeler, ele alınan konularla ilgili çok bilinen alıntılar ve metnin içinde atıfta bulunulan deneylere ilişkin sayısız örnek bu kitabı benzersiz yapıyor."
-Bir sosyal psikoloji öğrencisi yorumu-

"2001 yılından beri derslerimde büyük bir zevkle okuttuğum bu kitabın dilimize kazandırılmış olmasının, sosyal psikoloji ile ilgilenen öğrencilere büyük katkısı olacağına inanıyorum. Ders kitabı olarak kullandığım süre içerisinde, kitabın içeriğinin son derece zengin olduğunu ve konuların bol örnekle çeşitlendirilerek verilmesinin öğrenciler tarafından daha verimli bir şekilde kavranmasını sağladığını gözlemledim. Konular içerisinde yer alan küçük uygulamalar da öğrencinin hem konuyu daha iyi yorumlamasına, hem de uygulama yaparak bizzat denemesine olanak sağlıyor.

Kanımca bu kitap, yalnızca sosyal psikoloji alanındaki kişilerle sınırlı kalmayıp insan davranışını anlama ve yorumlama ile ilgilenen tüm alanlara iyi bir rehber olacaktır; kullanan herkesin benim kadar keyif almasını dilerim."
-F. Esra Molu-Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi

 
2. Hamur, karton, 1096 sayfa, 2012
ISBN: 9789752563520 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...