Divandaki Düşmanlar (Bir Türk Psikanalistin Siyaset Psikolojisi Serüveni) - Işık Kitabevi
Logo

  • Bin Muhteşem Güneş
    Khaled Hosseini
    Everest Yayınları

    Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir. Artık siz orada yaşamasanız da o iç... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Divandaki Düşmanlar (Bir Türk Psikanalistin Siyaset Psikolojisi Serüveni)

Divandaki Düşmanlar (Bir Türk Psikanalistin Siyaset Psikolojisi Serüveni)


 

450.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Vamık D. Volkan / Alfa Yayıncılık
Tür: Psikoloji

Birçok çatışmalı bölgede gözlemci, arabulucu ve bir hekim olarak görev yapan, dünyanın önde gelen psikiyatrlarından Prof. Vamık D. Volkan bu kitabında, psikolojik faktörlerin uluslararası ilişkiler üzerindeki etkisini gözler önüne sererken, etnik, dini, milli, ideolojik düşmanlıkları olan büyük gruplar arasında diyalog kurulması üzerine çalışmalarıyla ilgili tecrübelerini paylaşıyor. Volkan, son otuz yılda, Sovyetler Birliği, Baltık Cumhuriyetleri, Doğu ve Batı Almanya, eski Yugoslavya, Kıbrıs, Kuveyt ve Ortadoğu gibi bölgelerde yaşanan dönüm noktası niteliğindeki büyük tarihsel olaylara, toplumsal travmalara siyaset psikolojisi penceresinden ışık tutuyor.

"Bu kitabı okumak, geçmiş zamanın büyük kâşiflerinden birinin omzunda ufka bakmaya benziyor. Vamık Volkan sayesinde psikanaliz, tüm dünyadan kilit önemdeki aktörlere temas edip olayların iç yüzünü açığa çıkararak divandan kalkıp terörizmin ve vahşi siyasi çatışmanın zorlu dünyasına atılıyor. Müthiş zekâsı ve kişiliğiyle, uluslararası ilişkiler konusunda perspektifinizi değiştirecek bir yolculuğa çıkarıyor."
-Lord John Alderdice-
FRCPsych, İngiltere Lordlar Kamarası
Liberal Demokrat Parlamento Partisi lideri, Londra

"Travmatize olmuş toplumlar konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından Vamık Volkan, uzun yıllar süren etnik ve dini çatışmaları anlamada anahtar kavramlar geliştirdi. Bu büyüleyici anı kitabında da, okuru savaşın dünyasına götürürken, büyük-grup gerilemesi ve seçilmiş travmalar konusunda da eğitiyor. Ofisinden çıkıp daha geniş bir dünyaya atılan nadide bir psikanalist olan Volkan, liderlerin akıldışı şiddeti teşvik etmek için seçilmiş travmaları nasıl kullandıklarını, gelecekte yaşanabilecek şiddet olaylarını engellemek için ise toplumların yas tutmaya ihtiyaç duyduğunu anlatıyor."
-Jessica Stern-
Terror in the Name of God: Why Religious Militants Kül kitabının yazarı, eski ABD Başkanı Bili Clinton'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski mensubu

 
2. Hamur, karton, 588 sayfa, 2013
ISBN: 9786051067025 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.