Grafik Tasarımında Dil ve Yaklaşım - Işık Kitabevi
Logo

  • Manolito Huysuzluk Yapıyor
    Elvira Lindo
    Can Çocuk Yayınları

    Kardeşim Şapşaliko dört yaşına gelince "Ben de pastadaki mumları söndürmek istiyor... 

Türler » Sanat » Grafik Tasarım » Grafik Tasarımında Dil ve Yaklaşım

Grafik Tasarımında Dil ve Yaklaşım


 

425.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Gavin Ambrose / Literatür Yayınları
Tür: Grafik Tasarım

Grafik Tasarımı Temelleri Dizisi, görsel sanatlar öğrencilerinin grafik tasarım alanında yer alan konu başlıklarının kuramsal ve uygulamaya yönelik keşfini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Profesyonel tasarımcı ve öğrencilerden örnekler, resimli ve açıklayıcı diyagramlarla birlikte ilham verici görsellerle dolu vazgeçilmez bir kaynaktır.

Dizinin ilk kitabı olan Grafik Tasarımında Dil ve Yaklaşım tasarım sürecinin başlangıç aşamalarını ve lisans düzeyinde bir tasarım dersinde kullanılan kelime dağarcığını incelemektedir. Öğrenciler bu kitap sayesinde üniversiteler ve güzel sanatlar akademilerinde verilen dersleri destekleyecek ve grafik tasarım kariyerine onları hazırlayacak bilgilere erişeceklerdir.
Bu kitabın amacı grafik tasarıma yönelik olduğu kadar dil ve kelime dağarcığına yönelik olan yaklaşımları tanıtmaktır. Adı geçen alanlarla ilgili sağlam bilgi öğrencilere bir tasarım özetinde ihtiyaçları olan yeni düşünceleri bulmak, geliştirmek ve çözümlemek için gerekli araçları ve teknikleri sağlayacaktır.
Kitabın Bağlam, Düşünceler, Atölyeler, Kelime Dağarcığı, Karşılıklar/Cevaplar, Standartlar adlı, altı ana bölümü bulunmaktadır. Kitap, çağdaş ve tarihsel kaynakların tanıtılmasıyla başlar ve yaratıcı düşüncenin uygulanması üzerine bir tartışmayla sonuçlanır. "Düşünce haritalaması" gibi düşünce üretme yöntemlerinin açıklandığı kitap öğrenciler kadar öğretim görevlileri için de faydalıdır; kitap bitmez tükenmez bir uygulama kaynağıdır.

Metinde grafik tasarıma yönelik çeşitli yaklaşımlar üzerine dikkat çekici tartışmalar ve tartışmaları üzerine kurulduğu kelime dağarcığı konusunda bilgiler bulunmaktadır. Kitapta ele alınan konular şu başlıklarla özetlenebilir: Tasarım sürecinde eleştirel düşünce, evrim, problem çözme, proje geliştirme, uygulama. Metin röportajlar, uygulamalar, kaynaklarla desteklenmiş; kitap heyecan verici görsel tasarımı yaratıcı sanat dalarında okuyan veya çalışanları çekmek üzere tasarlanmıştır.

 
1. Hamur, karton, 200 sayfa, 2013
ISBN: 9789750406225 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...