Büyücüler (1. Kitap) - Işık Kitabevi
Logo

  • Prometheusun Sönmeyen Ateşi
    Tülin Öngen
    Yordam Kitap

    Prometheus'un Sönmeyen Ateşi, zorlu bir dönemecin kitabıdır. 1990'ların ilk yarısında, ... 

  • Başmeleğin Gözdesi 3.
    Nalini Singh
    Yabancı Yayınevi

    Nalini Singh, meleklerin hüküm sürdüğü, vampirlerin onların sadık hizmet... 

Türler » Edebiyat » Roman » Büyücüler (1. Kitap)

Büyücüler (1. Kitap)


 

299.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Lev Grossman / Pegasus Yayınları
Tür: Roman

Yasak bilgilerin gizli dünyasında gücün bedeli ağırdır…

Zekâsıyla yaşıtlarının arasından sıyrılan Quentin Coldwater, günlük hayatın monotonluğundan, Fillory adlı büyülü bir dünyada geçen fantastik kitapları okuyarak kaçmakta ama herkes gibi o da büyünün gerçek olmadığını düşünmektedir. Ta ki kendini New York'un kuzeyindeki çok gizli ve seçkin bir büyücülük okulunda bulana kadar. Burada dostluğu ve aşkı öğrenip hayal bile edemeyeceği doğaüstü bir güce erişen Quentin, günün birinde arkadaşlarıyla yaptığı inanılmaz bir keşifle eşsiz olduğu kadar tehlikeli ve karanlık bir yolculuğa çıkacaktır.

Büyücüler'de, kaprisleri, arzuları ve değişken duygularıyla gerçek dünyada yaşayan insanların büyü yapabildiği bir kurgu oluşturularak, iyi ile kötünün siyah ve beyaz gibi keskin çizgilerle ayrılmadığı, sevmenin cesaret gerektirdiği, güç için korkunç bedellerin ödendiği, özgün bir diyar yaratılıyor.

"Bir fincan açık çay, bir bardak viskinin yanında nasıl görünüyorsa Harry Potter da Büyücüler'le karşılaştırıldığında öyle görünüyor. Temelleri hem fantastik hem de ana akım kurgu geleneklerine dayanan bu roman, Oz ve Narnia kadar Harry'ye de göz kırpmasına rağmen Büyücüler'i çocuk kitabı olarak görme hatasına düşmeyin. Grossman'ın meselesi yetişkinlerle; hikâyesiyse karanlık, tehlikeli ve beklenmedik olaylarla dolu."
-George R. R. Martin, Game of Thrones'un Yazarı-

"En son ne zaman bir kitabı bitirebilmek için eve koşarak gitmiştiniz? İşte bu kitap, o etkiyi yaratıyor. Büyücüler bugüne kadar yazılmış en göz kamaştırıcı, entelektüel ve zekâ dolu fantastik roman."
-Gary Shteyngart-

"Büyücüler, şimdiden klasikleşmiş gibi görünen, yetişkinlere yönelik büyüleyici, akıcı ve karanlık bir roman. Grossman'ın kelimeleri ve hayal gücünü bir büyü gibi kullanmasına, derin karakterlerine ve en önemlisi büyünün mucizevi ve tehlikeli dünyasına yaptığı harikulade yolculuğa hayran kaldım."
-Kate Christensen, PEN/Faulkner Ödüllü Yazar-

"Merak uyandırıcı, detaylı ve macera dolu… Lev Grossman, Harry Potter'ın serseri ve Amerikan versiyonu olan Quentin Coldwater'ın hayatından, fantastik bir dünyada geçen harika bir kendini bulma hikâyesi çıkarmış."
-Junot Diaz, Pulitzer Ödüllü Yazar-

"Büyücüler kelimenin her anlamıyla fantastik. Tuhaf, ilginç, gösterişli ve övgüleri sonuna kadar hak eden bir eser. Ustaca anlatılmış, muhteşem bir hikâye."
-Scott Smith-

 
2. Hamur, karton, 416 sayfa, 2013
ISBN: 9786053431268 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...