Değerler Eğitimi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Eğitim » Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi


 

140.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Bülent Dilmaç, Kadir Ulusoy / Pegem Akademi Yayınları
Tür: Eğitim

Değerler, insanların tutum ve davranışlarını etkilemede, tutum ve davranışların belirlenmesinde ve biçimlendirilmesinde önemli rol oynar. Değerler insanların dünyaya bakış açılarını etkilemede, insani algıları geliştirmede ve değiştirmede oldukça etkilidir.

Bu bilinçle son yıllarda ülkemizde değerler eğitimi ile ilgili çalışmalar hız kazanmış, bu alanda birçok tez, makale bildiri vb. çalışmalar hazırlanmıştır. Özellikle 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığının ders programları ile ilgili yapmış olduğu kapsamlı çalışmalarda birçok ders içeriğinde “değer eğitimine” doğrudan yer verilmiştir. Örneğin, sosyal bilgiler, hayat bilgisi, Türkçe dersleri başta olmak üzere birçok ders programında doğrudan verilecek değerler belirtilmiş, ders ve çalışma kitaplarında bu değerler ile ilgili metinlere yer verilmesi istenmiştir.

18. Milli Eğitim Şurasında “Eğitimde 2023 Vizyonu” kapsamında “Değerler Eğitimi” ele alındı. Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de değerler her zaman önemini taşıdığı ve taşıyacağı bu vizyon çerçevesinde ele alındı ve okullarda değer eğitimi ile ilgili etkinliklere, çalışmalara hız verildi.

Bu bağlamda hazırlamış olduğumuz bu kitap “Değerler Eğitimi” alanında yapılacak faaliyetlere kaynaklık etmesi bakımından önem taşımaktadır.

 
2. Hamur, karton, 143 sayfa, 2012
ISBN: 9786053643401 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.