Şarık Tara - Sınırların Ötesinde - Işık Kitabevi
Logo

  • Doğu Batı - 1 - Devlet
    Kolektif
    Doğu Batı Yayınları

    İçindekiler:

    Devlet'e Nasıl Bakmalı?
    -İlber Ortaylı-

    Devletin Y... 

  • Bütün Yönleriyle Akvaryum
    Peter W. Scott
    Dost Kitabevi Yayınları

    Dünyanın dört bir yanındaki tatlı su ve deniz ortamlarını yansıtan akvaryumları tanıtma... 

  • Ateşin Oğlu
    Şule Avlamaz
    Epsilon Yayıncılık

    Ölüm; dört harf, iki hece, içinde sayısız anlam ve acı besleyen, ne zaman, ... 

Türler » Edebiyat » Anı-Biyografi » Şarık Tara - Sınırların Ötesinde

Şarık Tara - Sınırların Ötesinde


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Çiğdem Tüzün, Sühan Muratlı / Doğan Kitapçılık
Tür: Anı-Biyografi

Şarık Tara'nın iş yaşamı ve uluslararası ilişkiler...

"Neden Anlattım?
Hayatım boyunca hem kurduğum şirketi bir dünya şirketi yapmak için, hem de ülkeme ve dünya barışına katkıda bulunmak için çok çalıştım. Hatalar da yaptım, ama onlardan öğrendim, yılmadım yine çalıştım. 

27 yaşındayken şirketimi kurdum, her zaman gençlere inandım, güvendim ve onlara inisiyatif verdim, imkân yarattım. 56 yaşındayken işleri oğluma devrettim, Sinan 26 yaşında genel müdürlüğü üstlendi, torunum Mehmet de 29 yaşında bu göreve geldi. Her alanda diyaloğun ve hoşgörünün dostluğa ve barışa hizmet edeceği düşüncesiyle hareket ettim. Yaratıcı olmanın, yenilikleri takip etmenin ve onlara adapte olmanın tecrübeden daha önemli olduğuna; insanları sevmenin, çok çalışmanın ve dürüst olmanın başarıyı ve mutluluğu getireceğine inandım.Gençlere tecrübelerimi aktarmak ve onlara "İnsanları sevin, dostluğa ve barışa inanın, mesut olun böylece problemlerinizin büyük kısmını halletmiş olursunuz," diye seslenmek için anlattım."
-Şarık Tara-

"Şarık Bey Avrupa Birliği'nin ekonomi kanadının yönetiminde olsaydı, Avrupa Birliği'nde bugün gördüğümüz bu problemler kesinlikle olmazdı diye düşünüyorum..."
-Yuri Lujkov, Eski Moskova Belediye Başkanı-

"Herkes Şarık Tara'yı kendi tarafında gördü. Herkes onu kendinden sayıyordu. Milo Cukanoviç ve Filip Vuyanoviç'le, hatta Hırvatistan'dan Stjepan Mesiç'le konuştuğum zaman, 'Bizim Şarık,' diyorlardı. Çok sık iktidar değişikliği olduğu için aynı şey Bosna-Hersek'te sayısız politikacıyla da başıma geldi, hepsi 'Bizim Şarık,' derdi..."
-Branko Sirvenkovski, Eski Makedonya Cumhurbaşkanı-

"Şarık Tara'da belirgin bir tevazu olması da hoşuma gidiyor... Kendisinde hayranlık duymanızı engelleyemeyeceğiniz birçok haslet var. Böylesi bir dostum olduğu için şükrediyorum."
-Martti Ahtisaari, Eski Finlandiya Cumhurbaşkanı-

"Şarık Tara bir girişimci olarak Türkiye'nin en başarılı şirketlerinden birini kurdu, geliştirip bugünkü büyüklüğüne ve konumuna getirdi. Girişimcilikteki başarısı çağdaş yöneticilik için temel önem taşıyan özellikleri kendisinde toplamış olduğu gerçeğiyle açıklanabilir. Şarık Tara siyasette vizyon sahibi ve büyük bir yurtsever olarak 1970'lerden bu yana Türkiye'nin uluslararası alandaki ilişkilerini ve varlığını geliştirmede öncü bir katalizör görevi üstlendi.
Bu kitap Şarık Tara'nın olağanüstü kişiliğini ve uluslararası ilişkiler alanındaki olağandışı başarılarını ayrıntılarıyla ortaya koyuyor."
-Prof. Klaus Schwab, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı-

 
352 sayfa, 2014
ISBN: 9786050918311 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...