Kafesteki Kuş Neden Şakır Bilirim - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Roman » Kafesteki Kuş Neden Şakır Bilirim

Kafesteki Kuş Neden Şakır Bilirim


 

170.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Maya Angelou / Everest Yayınları
Tür: Roman

Maya Angelou bileğinde "İlgiliye" yazan bir etiketle, büyükannesi Bayan Henderson'a teslim edilmek üzere, kardeşi Bailey ile Arkansas'a yollandığında üç yaşındaydı. İki kardeş terk edilmişliğin acısını üzerlerinden atamadan ırkçılığın nefretiyle yüz yüze geldi. Büyükanneleri çocukları kanatları altına aldı. Fakat sadece kısa bir süre için. Zira Maya'nın zorlu yolculuğu daha yeni başlıyordu...

Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim otobiyografik bir roman: Yazar, şair, şarkıcı, dansçı, oyun yazarı ve öğretmen Maya Angelou'nun yedi kitaptan oluşan sıradışı ve ilham verici yaşamöyküsünün ilk cildi. Savunmasız, şiddet gören küçük bir kızın, ırkçılık ve bağnazlıkla savaşarak güçlü bir karaktere; onurlu ve göz kamaştırıcı bir genç kadına dönüşmesinin öyküsü. 

İlk kez 1969'da Amerika'da yayımlanan Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim milyonlarca okurun kalbine dokunmuş ve düşüncelerini değiştirmiş, dünya çapında sevilen bir modern klasik. Ve tıpkı çocukluk gibi; üzerinden yıllar geçse de hatırlanacak, hem neşeli hem de yürek burkan anılarla dolu.

"Angelou yaşamıyla yüzleşirken öyle ağırbaşlı, öyle etkileyici ki Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim insanı yaşama karışmak üzere özgür kılıyor."
-JAMES BALDWIN-

"Hem dokunaklı hem de komik."
-THE NEW YORK TIMES-

 
280 sayfa, 2014
ISBN: 9786051417967 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.