Yabancılara Türkçe Öğretimi El Kitabı - Işık Kitabevi
Logo

  • Tarih Nedir
    Edward Hallett Carr
    İletişim Yayınları

    1892 doğumlu İngiliz tarihçi Carr'ın birçok dile çevrilerek elden ele dolaşm... 

  • Fütuhat-ı Mekkiyye - 2
    Muhyiddin İbn Arabi
    Litera Yayıncılık

    Büyük mistik-sûfî düşünür İbn Arabî’nin şaheseri... 

Türler » Eğitim » Dil Öğrenimi-Gramer » Yabancılara Türkçe Öğretimi El Kitabı

Yabancılara Türkçe Öğretimi El Kitabı


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
/ Grafiker Yayınları
Tür: Dil Öğrenimi-Gramer

Türk dili ailesinin, 200 milyonu aşkın konuşuruyla dünya dilleri içerisinde ilgi çekici bir yeri vardır. Bu ilginin varlığı; önemli ölçüde konuşurlarının sayısı, pek çok halkla temas edecek şekilde geniş bir coğrafyaya yayılmış olması, tarihte ve günümüzde siyaset, ekonomi ve kültür alanlarında oynadıkları roller ile açıklanabilir. Türk dili ailesinin, konuşur sayısı bakımından en büyük kolu olarak Türkiye Türkçesinin, başka dilleri konuşan halklar için cazibe merkezi olduğu kadar, diğer Türk dilli halklar için de cazibe unsuru sayıldığı görülmektedir.

Özellikle kurumsal dil öğretim merkezlerinde Türkçe öğrenenlere bakıldığında, Türkçeye yönelik talepte bulunanların, büyük bir çoğunlukla, Türkiye'nin tarihî ve günümüzdeki ilişki bölgelerinden olduğu görülmektedir. İster genetik ve tipolojik yakınlık, ister aynı medeniyet dairesi içerisinde yer almak, ister geçmişteki siyasi ve idari ilişkiler, isterse yakın ekonomik ilişkiler Türkiye'yi ve Türkçeyi ilgi çekici hâle getirirken; diğer taraftan karşılanmayı bekleyen Türkçe öğretimi talebini de ön plana çıkarmaktadır. Türkiye'de eğitim görmek ve/veya çalışmak, Türkiye ile kendi ülkesi arasındaki tarihî ilişkileri araştırmak gibi ileri düzey Türkçe öğrenmek durumunda bulunan kişilerin; bunun yanı sıra kısa süreli programlara katılarak Türkiye'yi tanımak ve Türkçe öğrenmek isteyenlerin bu dili öğrenme yönündeki taleplerini karşılayabilecek donanımlı öğretim kadrolarına büyük ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu kitap; bir yandan öğretim materyallerini hazırlamak, seçenekli dil öğretim programları oluşturmak, diğer yandan sınıf ortamında öğretici rolünü üstlenmek durumundaki donanımlı yabancılara Türkçe öğretimi uzmanlarının yetişmesinde onlara ihtiyaç duyacakları kuramsal bilgileri sunmayı ve söz konusu bilgileri sınıf ortamına nasıl taşıyacaklarını uygulama örnekleriyle göstermeyi amaçlamaktadır. Yabancılara Türkçe Öğretimi El Kitabında Türkçenin yabancılara öğretimi, geniş bir kadronun kaleminden ve bu kadronun farklı düzeylerdeki bilgi ve deneyiminden süzülerek çok yönlü bir şekilde ortaya konulmaya çalışıldı. Kitabın, bu alanı tanımak, kendisini yabancılara Türkçe öğretimi uzmanı olarak yetiştirmek isteyenlere yararlı olacağını umuyoruz.ğrenmek isteyenlerin bu dili

 
583 sayfa, 2014
ISBN: 9786054692507 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.