İlkyardım ve Temel Uygulamalar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Sağlık » İlkyardım ve Temel Uygulamalar

İlkyardım ve Temel Uygulamalar


 

190.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Sevda Yüksel, Zübede Cücen / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Sağlık

İlkyardım, sağlık görevlileri gelinceye kadar olay çevresindeki ilkyardım eğitimi almış kişilerin elde bulunan malzemelerle yapabildiği ilaçsız girişimlerdir.



Kazalar ve doğal afetler beklenmedik bir zamanda meydana gelmektedir. Meydana geldiği zaman da yaralanmalara, can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle kazalarda ve doğal afetlerde, ilkyardım konusunda eğitim almış kişilerin yaralılara müdahale etmeleri kazaya uğrayan kişilerin en az zararla kurtulmalarını sağlar. Bunun için olaya bilinçli bir ilkyardımcının müdahale etmesinin birçok avantajı vardır. İlkyardım eğitimi almış kişilerin sayısının artırılması bu nedenle çok önemlidir. 
Bu amaçla Sağlık Bakanlığı tarafından, 2004 yılında hayata geçirilen yönetmelik gereği çalışma yerlerinde belli sayıda ilkyardım eğitimi almış çalışanların bulunması zorunlu kılınmıştır. Bu çalışma toplumda ilkyardım bilincinin oluşturulması ve nitelikli ilkyardımcı yetiştirilmesi adına en önemli adımdır. 


Bu kitap; 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olacak İKMEP ders içeriklerine göre düzenlenmiştir. Bilgiler, 2010 yılı Amerikan Kalp Birliği, Avrupa Resüsitasyon ve Uluslararası Resüsitasyon Komitesi tarafından Temel Yaşam Desteği uygulamaları konusunda yaptığı değişiklikler "Kardiyo Pulmoner Resüsitasyon Kılavuzu" referans alınarak güncellenmiştir. 

 
204 sayfa, 2014
ISBN: 9786055426309 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...