Çocuk Hemşireliği Klinik Uygulama Becerileri Kitabı - Işık Kitabevi
Logo

  • Kadınlar Şenlikte
    Aristofanes
    Töz Yayınları

    Aristofanes (Aristophanes), MÖ 456 MÖ 386 yılları arasında yaşamış bir komedya yazarıdı... 

Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Çocuk Hemşireliği Klinik Uygulama Becerileri Kitabı

Çocuk Hemşireliği Klinik Uygulama Becerileri Kitabı


 

300.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ruth C. Bindler, Jane W. Ball / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Tıp Bilimleri

Bu kitap "Clinical Skills Manual for Principles of Pediatric Nursing- Caring for Children" kitabının 5. basımının "Çocuk Hemşireliği Klinik Uygulama Becerileri" ismi ile Türkçeye çevirisi ve uyarlamasıdır. Çocuk Hemşireliği Klinik Uygulama Becerileri Kitabı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında ders kitaplarının yanında klinik uygulama alanlarındaki becerilere rehberlik edecek bir kitaptır. Sizlere sunduğumuz bu kitap; zengin görselliği ve adım adım girişimleri, sade ve açıkça ifade etmesi sayesinde hemşirelerin yanı sıra öğrenci hemşirelerin de kolaylıkla anlayabilecekleri özelliktedir. 

Kitapta konular kolay anlaşılabilir bir akış düzeninde sunulmuştur. Kitabın içeriği çocuk sağlığının tüm alanlarını kapsamaktadır. Kitapta yer alan her bölüm çok sayıda tablo, şekil ve fotoğrafla desteklenmiş, önemli noktalara dikkat çekmek açısından "kutucuklar" oluşturulmuştur. Klinik uygulama becerileri işlem sırasına uygun bir şekilde adım adım yazılmış ve uygulamalar esnasında karşılaşılabilecek her türlü sorun için açıklama yapılmıştır. Toplam 129 becerinin tamamı renkli fotoğraflarla desteklenmiştir. 

Kitabın içeriği; Koruyucu Yöntemler, Bilgilendirilmiş Onam, Yenidoğan, Pozisyon Verme ve Sabitleme Tedavileri, Transport, Fiziksel Değerlendirme, Örnek Toplama, İlaç Uygulamaları ve İrrigasyon, İntravenöz Girişimler, Ağrının Değerlendirilmesi ve Yönetimi, Kardiyorespiratuar Bakım, Beslenme, Boşaltım, Deri ve Kas-İskelet Sistemi Bakımı gibi ana başlıklarla pratikte uygulanan tüm girişimleri kapsamaktadır. Ayrıca, ekler bölümünde fiziksel büyüme persentilleri, kan basıncı düzeyleri, vücut yüzey alanı hesaplama ve ilaç yönetimi yer almaktadır. Elinizdeki kitap, alanında uzman akademisyenlerin yoğun çabaları sonucu ortaya çıkmıştır. Kitap, ilgili alanlardaki hemşirelere ve hemşirelik öğrencilerine katkı sağlayacak mükemmel bir referanstır. 

 
216 sayfa, 2014
ISBN: 9786051339825 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.