Avrupa'da İslam Göçmenlik ve Konukseverlik - Işık Kitabevi
Logo

  • Ayıya Bak
    Muzaffer İzgü
    Bilgi Yayınevi

    Ayıya Bak, yaşadığınız günlerin kitabı. Gönlümüz, güncelliğini en kısa s... 

  • Vadideki Zambak
    Honore de Balzac
    Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

    Honoré de Balzac (1799-1850): 19. yy Fransız edebiyatının büyük ismi. Edebi kari... 

Türler » İnsan ve Toplum » Sosyoloji » Avrupa'da İslam Göçmenlik ve Konukseverlik

Avrupa'da İslam Göçmenlik ve Konukseverlik


 

230.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Meyda Yeğenoğlu / İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Tür: Sosyoloji

Avrupa’da göçmenlik, uzun zamandır sosyal bilimler alanında çalışmalara konu olmuş ve bugün hâlâ güncelliğini koruyan önemli bir meseledir. Özellikle bugün Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan göçmen ve mülteci sorunları, bu konu üzerinde yapılmış çalışmalar ve sorulmuş soruları tüm tazeliğiyle önümüze sunmaktadır. Sosyal bilimler alanında birçok tez, meselenin çözümüne dair gerek göçmenliğin yapısal boyutu gerekse Avrupa’da göç hareketlerinin yarattığı siyasal ve toplumsal dinamikler bağlamında birtakım öneriler sunmuştur.
Avrupa’da İslâm, Göçmenlik ve Konukseverlik isimli bu çalışma, Avrupa kıtasında varlığını sürdüren göçmen sorununu teorik bir boyutta ele almaktadır. Avrupa değerleri ve göçmen kabulü gibi sorunsalları inceleyen kitap, meseleye dair yapısökümcü bir yaklaşım önermektedir. Avrupa kültürünün barındırdığı kozmopolitlik ve milliyetçilik gibi öğelerin mevcut konumunu değerlendirerek bu öğelerin göçmen sorununda ne gibi roller barındırdığını ve nasıl bir toplumsal formasyonla çözüme kavuşabileceğini irdelemektedir. Özellikle Batı aydınlanması ve laiklik kavramlarına vurgu yapan Prof. Dr. Meyda Yeğenoğlu, bu değerleri dönüştürerek, fakat tümüyle reddetmeden Avrupa ülkelerinin göçmenlerin toplumsal kabulünü nasıl başarabileceğini çözümlemeye çalışmıştır.
Kitap, günceli kavramak adına okurlara kayda değer bir teorik çözümleme sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları olarak, İslâm ve göçmenlik olguları ve bu kavramların toplumsal alandaki konumu üzerine önemli bir çalışma olarak değerlendiriyoruz.

YAZAR HAKKINDA: MEYDA YEĞENOĞLU: Sosyoloji ve kültürel incelemeler alanında profesör olan Meyda Yeğenoğlu postkolonyalizm, oryantalizm, milliyetçilik, kozmopolitanizm, sekülerlik ve din, Avrupa, küreselleşme ve göçmenlik konularında çok sayıda yayına sahiptir. Çalışmaları disiplinlerarası sınırları aşarak yapısalcılık sonrası, yapısöküm ve psikoanalitik kuram gibi farklı düşünce akımlarını birbirleriyle üretken bir diyalog içinde bir araya getirmektedir.
Doktora derecesini University of California, Santa Cruz’dan almıştır. Columbia Üniversitesi, Oberlin College, Rutgers Üniversitesi, New York Üniversitesi, University of Vienna ve Oxford Üniversitelerinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak araştırmalar yapmış ve dersler vermiştir. Colonial Fantasies: Towards a Feminist Reading of Orientalism (Cambridge University Press,1998) adlı eserin yazarıdır.

 
2. Hamur, karton, 260 sayfa, 2016
ISBN: 9786053994107 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.