Çıtır Çıtır Felsefe 28 Makineler ve İnsanlar - Işık Kitabevi
Logo

  • Hayal Sözleşmesi
    Dilek Yardımcı
    Tudem Kültür

     

    Hayatın farklı yönlerini görebiliyor musun? Yaşadığın h... 

  • Klinik Psikopatoloji
    Ertuğrul Köroğlu
    HYB Yayıncılık

    Psikopatoloji kavramı, "Ruhsal bozuklukların doğasıyla; diğer bir deyişle ruhsal bozuklukların ne... 

Türler » Felsefe-Düşünce » Çıtır Çıtır Felsefe 28 Makineler ve İnsanlar

Çıtır Çıtır Felsefe 28 Makineler ve İnsanlar


 

100.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Brigitte Labbe / Günışığı Kitaplığı
Tür: Felsefe-Düşünce

Çocukları erken yaşta felsefeyle tanıştıran ve tüm dünyada her yaştan okurun beğenisini kazanan “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin yaratıcısı Brigitte Labbé, Türkçeleşen 28. kitabında insan-doğa-teknoloji arasındaki etkileşimi tartışmaya açıyor. Makinelerin insan yaşamındaki etkisini yargıya varmadan, örnekler ve sorular eşliğinde irdeleyen kitap, çift yönlü bir bakış açısı sunuyor. Bir yandan makinelerin yaşamımızdaki önemini ve insanı özgürleştirdiğini açıklarken, diğer yandan onu nasıl tutsak kılabildiğini, üstelik doğayı da tahrip edebileceğini hatırlatıyor. Minik filozofları çoklu düşünmeye davet eden renkli kitap, Jacques Azam’ın karikatür tadındaki desenleriyle boyutlanıyor. Her yaştan okuru, sorular sormayı ve düşünmeyi gündelik yaşamın bir pratiği haline getirmeye özendiren, eğitimcilerin ve ebeveynlerin ilk okuma önerileri arasındaki dizi, yeni kitaplarıyla zenginleşiyor.

İnsan arabayı icat ettiğinde, akciğerlerimizi ve şehirlemizi boğan hava kirliliğine de neden oldu. Nükleer enerjiyi keşfettiğinde, yüz milyonlarca insan için elektrik üretmeyi başardı, ama binlerce canlının zarar gördüğü felaketleri de yarattı. İnsanın teknik gücü çok arttı. Ancak insan, tarihinde olmadığı kadar fazla, gökyüzünden ve yeryüzünden, denizlerden, nehirlerden, havadan, hayvanlardan, ağaçlardan, çiçeklerden de sorumlu artık.

Yazar Brigitte Labbé uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde felsefe eğitimi gördü. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinde, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için “Çıtır Çıtır Felsefe” günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda, yetişkinler için, çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. İstanbul’da da okullarda çocuklarla bir araya gelen yazar, müzisyen eşi Wassim Soubra ve iki kızıyla birlikte Paris’te yaşıyor.

 
1. Hamur, karton, 36 sayfa, 2014
ISBN: 9786059952552 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...