Ben De Sana Onu Söyleyecektim - Işık Kitabevi
Logo

  • Kirpi Mirpinin Kaybolduğu Gün
    Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz
    Yapı Kredi Yayınları

    Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz'ın kaleme aldığı beş iyi orman arkadaşının maceraları devam ediyor... 

  • Divane
    Enver Topaloğlu
    Şiirden Yayıncılık

    Bu kitap bize yeni bir şairi muştulayan Enver Topaloğlu'nun şiirleriyle girdiği önemli alanı... 

Türler » Edebiyat » Roman » Ben De Sana Onu Söyleyecektim

Ben De Sana Onu Söyleyecektim


 

65.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ender İmrek / Evrensel Basım Yayın
Tür: Roman

Bir dönem romanı olan Ben de Sana Onu Söyleyecektim, yüzme bilmeden okyanusa açılan cesur bir işçinin hikâyesi. Onun değişip dönüşme süreci aynı zamanda sınıfın örgütlenmesi sürecidir. Kerem'in şahsında işçi sınıfı mücadelesinin ve partileşme sürecinin bir kesiti. Bir örgüt, mücadele, direniş ve aşk romanı…

"O gece çok geç saatte eve ulaştılar. Önce duş aldı. Ellerindeki yaralar, omzuna yediği taşların bıraktığı morluklar iyice açığa çıktı. Bir şeyler yiyip uzandı. Sabah işe gitmeyecekti. Gidip tuzağa düşmemeliydi. Yoldaşlar da öyle demişti. Hadi Çalışkan'ı hatırladı. Şantiyedeki ilk direnişi, onun etkileyici işçi önderi ve direnişçi ruhlu halini gözlerinin önüne getirdi. Hadi, o akşam her zaman kaldığı barakada bile kalmamıştı. Bir an tereddüde kapıldı: Ya ev basılırsa..."

Ender İmrek, politik yaşamla genç yaşlarda tanıştı. Aralık 1979'da Adana'da gözaltına alındı, birkaç ay tutuklu kaldı. 12 Eylül Askerî Darbesinden sonra tekrar gözaltına alındı. Aylarca süren polis sorgusundan sonra tutuklandı. Üç yılı aşkın süre cezaevinde kaldı. Yargılandığı davalardan beraat etti. Seksenli yılların ortalarında yeniden politik ve örgütsel çalışmalar içinde yer aldı. Siyasi parti kuruculuğu ve yöneticiliği de yapmış olan İmrek'e, politik çalışmaları, yazıları ve konuşmaları nedeniyle davalar açıldı, cezalar verildi. Kürt sorununun demokratik çözümü kapsamlı yazılarından dolayı, bir etkinlikte "Dersim" dediği için yargılandı. İşçi çalışmasında, sınıfın ve emekçilerin örgütlenmesi mücadelesinde, Ünaldı Dokuma İşçileri Direnişi'nin örgütlenmesinde yer aldı.

Gezi Direnişini yönetmiş olmak iddiasıyla hakkında açılan davada yaptığı savunmada; "Böylesi bir halk direnişini yönetmekten gurur duyardım. Ama bu, kimsenin özel telkini olmadan kendi iradeleriyle alanlara çıkan milyonlara, baskıya ve şiddete boyun eğmeyen, direnirken hayatını kaybeden, yaralanan, sakat kalanlara saygısızlık olur…" diyerek direnişi savundu. Arkadaşlarıyla birlikte beraat etti. Evrensel gazetesi köşe yazarı olan İmrek "Yolsuzluk, Hırsızlık, Rüşvet Gizlenebilir mi?" başlıklı yazısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakaret iddiasıyla açtığı davadan da beraat etti.

 
2. Hamur, karton, 432 sayfa, 2016
ISBN: 9786053313885 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.