Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2017 - Yıkım Yeniden Yaratım ve Cinsellikler - Işık Kitabevi
Logo

  • The Flock
    Ahmet Ümit
    Everest Yayınları

    A man killed by a knife with a cross-shaped hilt.

    A Bible with passages stained by a m... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikiyatri-Psikanaliz » Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2017 - Yıkım Yeniden Yaratım ve Cinsellikler

Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2017 - Yıkım Yeniden Yaratım ve Cinsellikler


 

290.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Kolektif / İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Tür: Psikiyatri-Psikanaliz

Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2017 derlemesi Yıkım, Yeniden Yaratım ve Cinsellikler başlığını taşıyor. The International Journal of Psychoanalysis (IJP) makalelerden derlenen seçkiyi, geçen yıl yayımladığımız “Ölüm Dürtüsü” başlıklı 2016 derlemesindeki tartışmaların bir devamı olarak da okuyabilirsiniz.

Bu defa yıkıcı ve saldırgan dürtülerin akıbetini, yıkıcılığın yaratıma dönüştüğü yaratıcı ruhsal hamleyi ele alan metinlerle konunun farklı yönleri ele alınıyor ve genişletiliyor. “Yüceltme” kavramı üzerine kapsamlı bir çalışma yaratıcılık konusundaki çağdaş görüşleri toparlarken psikanalizde son yıllarda gölgede kalan yüceltmeyi de yeni bir gözle değerlendiriyor. Derlemede eşcinselliği mercek altına alan ve psikanalizin bu konuda fazla bilinmeyen değişik bakış açılarını gündeme getiren makaleler de var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da seçkide klinik örneklerin işlendiği makalelere ve psikanalitik sinema eleştirisine yer verildi. Mülteci sorununa ilişkin uzun soluklu bir psikanaliz araştırmasının sonuçlarını aktaran makale ise mülteciler konusunda saha çalışması yapanların ve akademisyenlerin ilgisin çekecek ufuk açıcı veriler getiriyor.

Psikanaliz alanının dünya çapında en köklü ve en kapsamlı hakemli bilimsel dergisi olan The International Journal of Psychoanalysis (IJP) 1920’de Sigmund Freud’un teşvikiyle Ernest Jones tarafından kuruldu. IJP’nin geçmiş bir yıl içinde çıkmış makalelerinden derlenen Uluslararası Psikanaliz Yıllığı uluslararası psikanaliz camiasında yürütülen güncel tartışmaları, çağdaş klinik deneyimi, kuramsal ve teknik birikimi okurlara Türkçe olarak ulaştırmayı amaçlıyor. Uluslararası Psikanaliz Yıllığı, psikanalist Nilüfer Erdem editörlüğünde, Psike İstanbul üyesi psikanalistler ve analist adaylarından oluşan yayın kurulu tarafından hazırlanıyor.

 
2. Hamur, karton, 269 sayfa, 2017
ISBN: 9786053994930 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.