Kültür Savaşları - İslam Sekülerizm ve Kimlik Siyasetinin Yükselişi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Siyaset » Kültür Savaşları - İslam Sekülerizm ve Kimlik Siyasetinin Yükselişi

Kültür Savaşları - İslam Sekülerizm ve Kimlik Siyasetinin Yükselişi


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Doğan Gürpınar / Liber Plus Yayınları
Tür: Siyaset

Türkiye'nin son on yılına yogunlasan bu kitapla, Dogan Gürpınar "kültür" kavramının dünya siyasetinde 80'lerle beraber yer edinmesini ve Türkiye'ye uzanan yansımalarının Kemalist ve Islami cenah arasında sebep olduğu çatışmayı konu almaktadır.

90'lardan itibaren gücünü konsolide edene dek manevi üstünlüğü elinde bulundurduğu düşünülen İslami cenah, siyasi gücü ele geçirdikten sonra kendisiyle aynı değerleri paylaşan bağımsız bir sivil toplum yapısı ve sermaye grubu oluşmadığı için Gezi olayları sonrasında manevi üstünlüğünü de kaybederek katıksız ve ceberut bir devlet gücü olarak cisimleşmistir, denebilir.

Şüphesiz muhalefet biçiminin bu degisimi Türkiye'ye özgü degildir, istisnalara rağmen benzerlikleri ve beslendikleri kaynağı göz önüne alarak, Gezi olaylarının "Türk 68'i" olduğunu söyleyenler pek haksız sayılmaz. Kendisinden sonra oluşan gündemin çok sayıda başlığını belirlemiş Gezi olayları, kültürel savaşın en sembolik cephelerinden biridir. Öyle ki siyasi güç sahipleri tarafından bile zaman zaman kültürel iktidarın kimde olduğu, siyasi gücün sahipliğinden daha önemli görülmüştür.

 
2. Hamur, karton, 416 sayfa, 2016
ISBN: 9786058379183 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...