Yaratıcılık - Aklımızın Sınırlarını Aşmak - Işık Kitabevi
Logo

  • Bilimsel Sosyalizm ve Bilim
    Doğu Perinçek
    Kaynak Yayınları

    -Büyücünün çocukları: Şeriat, Sanat ve Bilim...
    -Bilimsel Sosyali... 

Türler » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Yaratıcılık - Aklımızın Sınırlarını Aşmak

Yaratıcılık - Aklımızın Sınırlarını Aşmak


 

200.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Selçuk Erez, Yeşim Erez / İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Tür: Psikoloji

Yaratıcılık genel olarak, yeni düşünce, yeni kavram üretebilme; bunları yaparken olmayan bir şeyi hayal ederek, farklı şeyleri düşünüp, bunu bilenen kavramlarla bağlantılandırarak, yeni yaklaşımlar üretebilme yeteneği olarak tanımlanabilir.

Gerçek yaratıcılığın en belirgin özelliği ise bir toplumsal yarar sağlaması olarak öne çıkar. Yaratıcılık, eskiden beri kelime olarak gündelik hayatta pek rastlanmayan, sıradışı, görülmemiş nesne ve olayları tanımlamak için kullanılır. Ne var ki, artık yaratıcılık nesnel olarak ele alınabilen ve çok bileşenli, değişik düşünce ve kavramlar içinde değerlendirilmesi gereken bir özellik şeklinde kavranmakta; farklı bir bilgi alanı olarak yaratıcılıkla ilgilenenler de konuyu bilimin geniş katmanlı özelliği içinde incelemektedir.

İşte Prof. Dr. Selçuk Erez ile Yeşim Erez’in Yaratıcılık - Aklımızın Sınırlarını Aşmak adlı kitabında yaratıcılık en geniş bir biçimde ele alınırken, bu konuda daha önce öncülük yapmış bilim insanlarının çalışmaları temel alınıp, bunların geliştirdiği yöntemlerle oldukça yeni olan bu bilim dalının güncel konularına açıklık getiriliyor, tarihte ve günümüzde yaratıcılık konusunda değişen düşünce yapılarından örnekler veriliyor.

Yazarlar bunu yaparken, özellikle toplumumuzda, Takiyüddin Efendi’den Hulusi Behçet’e, Hüseyin Avni Lifij’den, Nazım Hikmet’e ve İsmail Hakkı Tonguç’a uzanan bir çerçeve içinde yaratıcı niteliklere sahip bu kişilerin, özelliklerini de irdeliyor. Kitapta ayrıca Dr. Ceyhun Burak Akgül, Dr. Ayşegül Tezörenve Dr. Hüseyin Demirdizen’in konuya ilişkin makaleleri de yer almakta olup, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları olarak bu değerli çalışmanın Türkiye’de henüz yeni tartışılmaya başlanan yaratıcılık konusuna katkı sağlayacağına inanıyoruz.

 
2. Hamur, karton, 246 sayfa, 2017
ISBN: 9786053995005 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.