Eğitim Programı Modelleri - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Eğitim » Eğitim Programı Modelleri

Eğitim Programı Modelleri


 

165.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Arthur K. Ellis / Eğitim Yayınevi
Tür: Eğitim

Bu çalışma; eğitim programları, öğretim, eğitim yönetimi, teftişi, planlaması, ekonomisi ve öğretmen eğitimi alanlarında çalışan akademisyen, öğrenci, öğretmen ve yöneticiler için yazılmıştır.

Kitabı oluşturan makaleler, son yıllarda eğitim programları ve öğretim alanında ortaya çıkan güncel eğilim ve tartışmaları yansıtmaktadır. Güncellik ve uygunluk süzgeçleriyle seçilen makaleler ihtilaflı olacak şekilde kaleme alınmış, okuyucunun genel olarak eğitimi ve eğitim programlarını etkileyen önemli fikirlere ulaşması sağlanarak, eleştirel düşünmesi teşvik edilmiştir. Eğitim programlarının felsefe, öğrenme, öğretme, denetim ve siyasetle ilişkisine dair derinlemesine tartışmalar, güncel çatışmalar ve eğilimler ABD ekseninde ele alınmaktadır. Bununla birlikte kitaptaki birçok bölümün hem Türkiye’deki eğitim sorunları ve tartışmaları hem de uluslararası eğitim meseleleri açısından oldukça önemli bir kaynak olabileceği düşünülmektedir. Altı kısımdan ve 35 bölümden oluşan kitapta, her bölüm bir dizi odaklanma sorusuyla başlamakta ve çeşitli tartışma sorularıyla bitmektedir.

Eğitim programlarıyla ilgili güncel tartışmaların iki farklı bakış açısını sunmaya çalışan artı-eksi tabloları ve problemli örnek olaylar da her kısmın sonunda verilmektedir. Güncel ve çekişmeli konuları içermesi bakımından, kitabın Türkiye’de eğitim bilimleri alanında çalışan, eğitim gören ve eğitim sorunlarına ilgisi olan herkese, özellikle de lisansüstü eğitim programlarına önemli katkılar sunabileceği öngörülmektedir.

 
1. Hamur, karton, 140 sayfa, 2015
ISBN: 9786055176907 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.