Elimde Hamur Kafamda Dünyalar Var - Işık Kitabevi
Logo

  • Haberin Yol Haritası
    Kemal Aslan
    Anahtar Kitaplar Yayınevi

    "Dünyanın hızla yeniden biçimlendirildiği şu günlerde Kemal Aslan'ın haber, bilg... 

Türler » Kişisel Gelişim » Elimde Hamur Kafamda Dünyalar Var

Elimde Hamur Kafamda Dünyalar Var


 

80.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Özlem Açar / Müptela Yayınları
Tür: Kişisel Gelişim

“İş hayatında rekordan rekora koştum. Sekiz yılda yirminin üzerinde iş değiştirdim. Yenilikten ve aramaktan hiç vazgeçmedim. Çünkü yaşayacak tek bir hayatım vardı ve ben onu mutsuz bir şekilde tüketmek istemiyordum. Vardı mutlaka benim de yapabileceğim bir şey! Bu kadar huysuz, geçimsiz, kavgacı, şirret, aksi (ay ne diyorum ben ya, kendi kendimin gıybetini mi yapıyorum?) olamazdım herhalde.

Aradığım işi bulamadım ama koca buldum. Hem de aklımda evliliğin ‘e’si bile yokken. Çocuklarla olan iletişim şeklim, ‘Aaay yerim seni tatlı şeeeaay’den, saniyeler içinde ‘Susturun şu çocuğu’ nidalarına evrilirken, damdan düşer gibi anne oldum. Kendimi arıyorken en olmaktan korktuğum yerdeydim! Çocuğumu zayi edeceğim galiba, diye düşünürken, bu dünyaya ‘anne olmak’ için geldiğimi fark etmemle birlikte yeterince gaza gelmiş olmalıyım ki, aceleyle ikinci çocuğumu kucağıma aldım. ‘Hayattaki tek rolün annelik olmamalı, bunca zaman beklediğin yeter kadın, şimdi de çocukların büyümesini bahane etme, hadi kalk, bul kendini’ dedim bir gün. O gün bugündür, ayağı yanmış it gibi koşuyorum evin içinde.”

Özlem Açar bir yazar, çizer, mutlu bir eş ve iki çocuklu bir anne olarak, kendi yaşamı üzerinden hepimizin yaşamına ışık tutuyor. Özellikle kadınlara, içinde bambaşka dünyalar yaratan en özel varlıklara sesleniyor: “Anne olunca bırakma hayallerinin peşini, hatta daha sıkı tutun onlara. Öylece geçip gitme bu dünyadan, bir iz bırak. Üret, bir şeyler yap. Üreten kadın, mutlu kadındır ve mutlu anneler, mutlu çocuklar yetiştirir.”

 
2. Hamur, karton, 248 sayfa, 2018
ISBN: 9786052006368 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...