Mağusa Öyküleri - Işık Kitabevi
Logo

Türler » Kıbrıs Kitapları » Öykü » Mağusa Öyküleri

Mağusa Öyküleri


 

40.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Dervişe Güneyyeli Kutlu, Okan Dağlı, Selma Gürani / Mağusa İnisiyatifi Yayınları
Tür: Öykü

Uzun zamandır Mağusa kentininin makus talihini yenebilmesi ve kentin yarısıyla değil tamamıyla kendini bulabilmesi için çalışmaktayız. Bu çalışmalar çeşitli sivil toplum örgütlerinde olsun, şiir ve müzik dinletileri gibi kültürel etkinliklerde veya kişisel çalışmalarda olsun kentin çokkültürlü ruhunu derinliklerinde hisseden birçok kişinin katkısıyla devam etmektedir.

İşte tam da bizler; Dervişe, Selma ve ben yani üçümüz birlikte öykülerden, çizgilerden ve kısa tarihi anlatımlardan oluşan bir kitap hazırlığına giriştik aylar önce... Bu kentin içinden gelip geçen medeniyetlerin geriye bıraktığı sadece kültürel varlıklar olmamıştır. Onların ruhu, teri ve genleri de bu kentle, kentlilerle beraberdir.

Dervişe’nin öykülerini, Selma’nın o öykülere yaşam katan çizgilerini ve onları bütünleyen benim kısa tarih bilgimi bir kitapta harmanladık. Amacımız kentte yaşanmış birçok olayı öykülerle ve çizgilerle birlikte yorumlayarak sizlere ulaştırmaktı. Bunu bir nebze de olsa başarabilmişsek bu bizim için sadece bir gurur kaynağı olacaktır.


Okan Dağlı

 
2. Hamur, karton, 2018
ISBN: 9789963295333 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.