Kardiyopulmoner Fizyoterapinin Temelleri - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Kardiyopulmoner Fizyoterapinin Temelleri

Kardiyopulmoner Fizyoterapinin Temelleri


 

330.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Betül Taşpınar / Hipokrat Kitabevi
Tür: Tıp Bilimleri

Kardiyopulmoner Fizyoterapinin Temelleri

Kardiyak ve pulmoner sistemi ilgilendiren hastalıklar teknolojinin ilerlemesi ve sedanter yaşam tarzının yaygınlaşması sonucu gün geçtikçe artış göstermektedir. Bununla birlikte hastaların rehabilitasyon sürecine uyum göstermeleri de olumsuz etkilenmektedir. Teknolojideki yenilikler dezavantajlarının yanı sıra rehabilitasyon uygulamaları açısından bakıldığında avantaj da oluşturmaktadır.

Cihazların kullanılabilirliği ve günlük hayata adaptasyonu, telerehabilitasyon uygulamalarının yaygınlaşması gibi avantajlar hastaların hastane dışında da takibi açısından yarar sağlayabilmektedir. Bu avantajlardan optimum yarar elde etmek adına toplumun ve sağlık profesyonellerinin kardiyopulmoner sistemi ilgilendiren hastalıkların önlenmesi, erken teşhisi ve özellikle rehabilitasyonunun önemi hakkında farkındalıklarının artırılması gerekmektedir. Çünkü birçok hasta asıl tanısı konulan hastalığı nedeniyle değil, kardiyopulmoner sistemi ilgilendiren bir problem nedeniyle kaybedilmektedir. Bu nedenle kardiyopulmoner rehabilitasyon, tüm sistemleri ilgilendiren hastalıklarda rehabilitasyon sürecine dahil edilmelidir. Erken taburculuk ve dolayısıyla maliyet etkinliği yönüyle de düşünüldüğünde tüm hasta grupları erken dönemde bu açıdan değerlendirilmelidir. İlaveten sağlıklı bireylerde de sağlığın korunması ve geliştirilmesi açısından kardiyopulmoner rehabilitasyon uygulamaları önemli yer tutmaktadır. Bu alanda uluslararası birçok kitap bulunmaktadır. Ancak bu şekilde temel bilgileri içeren özellikle lisans düzeyinde kullanılabilecek ulusal kitapların kısıtlı olması açısından bu kitabın okuyuculara yol gösterici olacağını ve önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Kitabın Türkçe’ye çevrilmesinde emeği geçen meslektaşlarıma, eşim
Doç. Dr. Ferruh TAŞPINAR’a, Hipokrat Yayınevi ve özellikle Hüseyin
ÇAĞLIKASAP’a, destekleri için çocuklarıma ve aileme teşekkürlerimi sunarım. Öğrencilerimize, meslektaşlarımıza ve kardiyopulmoner rehabilitasyonla ilgilenenlere yararlı olması dileğiyle…

 
2. Hamur, karton, 290 sayfa, 2018
ISBN: 9786059160926 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.