İnsan Haklarının Sonu - Işık Kitabevi
Logo

  • Kar
    Orhan Pamuk
    Yapı Kredi Yayınları

    Pamuk'un "İlk ve son siyasi romanım" dediği Kar, Türk edebiyatında 1990'ların siyasi atmosfe... 

  • Çekirge - Bir Asala Romanı
    Arslan Mengüç
    Eser Sahibinin Yayını

    Türler » Hukuk » İnsan Haklarının Sonu

    İnsan Haklarının Sonu


     

    330.00 TL


    Stok Durumu

    Mevcut değil
    Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


     
    Costas Douzinas / Dipnot Yayınları
    Tür: Hukuk
    Yeni Binyılda Eleştirel Hukuk Kuramı.

    İnsan hakları modern zamanların önemli bir ideali haline gelmişse de, bütün bir yirminci yüzyıl ile yeni binyılın ilk yılları, bu hakların geçmiş çağlarla karşılaştırılamayacak derecede ihlal edilişine tanıklık etti. Elinizdeki kitap bu paradoksun tarihsel ve kuramsal boyutlarını irdelemektedir.

    Kitabın birinci kısmında doğal hukukun alternatif bir tarihi sunulmakta, doğal hakların zulme/tahakküme karşı verilen mücadeleyi ve insanların artık hakir görülmediği/ezilmediği bir toplum uğruna girilen kavgayı temsil etmesi hasebiyle taşıdığı öneme vurgu yapılmaktadır. 18. yüzyılda doğan insan hakları, tarihsel süreç içerisinde, hukuk ile toplum eleştirilirken kerteriz alınan temel noktalardan biri oldu. Haklara ilişkin radikal retorik ve onun sonsuzca genişleme potansiyeli, kendi eylemlerini ahlaki temelde gerekçelendirme arayışında olan hükümetlerin ve bireylerin bu retoriği benimsemelerine, ancak onun radikal yönünü törpülemelerine yol açtı.

    Kitabın ikinci kısmında insan haklarının ardında yatan felsefi mantık ele alınmaktadır. Bu bağlamda Kant, Burke, Hegel ve Marx’ın insan hakları kavramıyla ilgili geleneksel yaklaşımlara ışık tutan klasik eleştirileri tartışılmaktadır. Hem evrenselcilerin hem de kültürel görecilerin metafizik özcülüklerini yapıbozuma uğratmak üzere Heidegger’e, Sartre’a ve psikanalize başvurulmaktadır. Nihayet, ötekinin etiğini hesaba katarak ve de yakın tarihte gerçekleşen insan hakları ihlallerine değinerek, insan haklarının amacının hukuku ve siyaseti ahlaki bir bakış açısıyla değerlendirmek olduğu, bunun da günümüzle sınırlı kalmayıp tarihsel açıdan geçerlilik arz eden bir tutum olduğu savunulmaktadır.

     
    2. Hamur, karton, 424 sayfa, 2, 2023
    ISBN: 9786052318119 
     
     
     
     
         
         

    Yeni Eklenenler

    • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
      Elie Tarrab
      İnkılâp Kitabevi

      HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

      Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
      Banu Aydın
      İnkılâp Kitabevi

      Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.