Antrenörün Liderliği - Işık Kitabevi
Logo

  • Arızalı Kalpler
    Özen Yula
    Everest Yayınları

    Çağdaş edebiyatımızın çok yönlü yazarı Özen Yula, elinizde tuttuğunu... 

  • Ermeni Tabusu Üzerine Diyalog
    Ahmet İnsel, Michel Marian
    İletişim Yayınları

    Ermeniler ve Türkler arasında geçmişte yaşananları yüz yüze konuşmak artık ... 

Türler » Genel Konular » Spor » Antrenörün Liderliği

Antrenörün Liderliği


 

130.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Mehmet Göral, Gökhan Çalışkan / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Spor

"Artık insanlar başlarında sıradan bir yönetici değil, vizyonu ile organizasyonu ileriye götürebilecek, insanlara farklı bir gelecek sunabilecek, liderlerle çalışmayı arzulamaktadırlar. Aileler çocuklarını sadece bir öğretmene değil, lider bir öğretmene emanet etmek istemektedirler. Sporcular ya da kulüp yöneticileri, sıradan bir antrenöre değil, kulüp ve sporcular için ilham verici hedefler koyabilecek, sporcuların performasını optimum seviyeye çıkarabilecek, takımdaki yetenekleri doğru yönetebilecek lider antrenörlerle çalışmayı arzulamaktadırlar."

Antrenörün liderliği, hem akademik hem de antrenörlük alanında okuyucularına bu açıdan büyük yarar sağlayacak bilgiler sunar. Kitabın içeriği genel olarak Antrenörlük, Liderlik ve Performans kavramlarını kapsayan üç bölüm halinde hazırlanmıştır. Birinci bölümde antrenörlük mesleği, tanım ve kavramlar çerçevesinde yeni gelişmeleri yansıtacak şeklide güncellenmiştir. İkinci bölüm de, liderlik kavramını kendi disiplinin içerisinde geniş ve kapsamlı bir şekilde ele alarak, kavramın gerçek manası kuramlar ve yaklaşımlar ile yeni gelişmelerle birlikte açıklanmıştır. Üçüncü bölümde ise antrenörün liderliği zenginleştirecek, başarıya ulaşmasında önemli ipuçları içeren bilgileri sunulmuştur.

Bu alandaki mevcut kaynakların yanı sıra kitap, antrenörün liderliğini otoriter, demokratik gibi dar kavramların dışına taşıyarak, dünya liderlik literatürü ile antrenörün liderliğini bağdaştırma başarısını gösterir. Ayrıca son dönemde dünyanın en popüler, en başarılı antrenörlerinin özellikleri hakkında bilgiler sunmakla birlikte karizmatik antrenör kavramını bilimsel literatüre kazandırmanın gururunu yaşar.

 
1. Hamur, karton, 146 sayfa, 2015
ISBN: 9786051335568 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.