Eğitim Sosyolojisi - Işık Kitabevi
Logo

  • Salonumuzdaki Aslan
    Emma Middleton
    Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

    Ayşe ile Ali merak içinde bekliyorlar Aslan gelecek mi, gelmeyecek mi? Çok istiyorl... 

  • Yeni Bir Yaşamın Anahtarları
    Osho (Bhagman Shree Rajneesh)
    Butik Yayınları

    “Yaşam sanatı kendi gerçekliğin olan hazineyi bulmaktır. Ona ulaştığında sevgi yayab... 

Türler » Akademik » Eğitim » Eğitim Sosyolojisi

Eğitim Sosyolojisi


 

265.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Mehmet Yapıcı / Eğiten Kitap
Tür: Eğitim

 

Durkheim, "Sosyolojik Yöntemin Kuralları” adlı yapıtında "toplumsal fenomenlerin bireylerin dışında olduğu " önermesini ileri sürdüğünden bu yana 100 yıldan fazla zaman geçti. Sosyolojinin bugün geldiği aşamaya bakıldığında bu önermeyi tam olarak ne reddetmek ne de kabul etmek olanaklı görünmemektedir. Birey, toplumsal fenomenlerin hem içinde hem de dışındadır. Böyle söylendiğinde toplumsal olgu ve olaylar içinden çıkılmaz bir hâl mi alır, yoksa karmaşıklığına vurgu mu yapılmış olur, doğrusu çok emin değilim. Belki öyle, belki değil.. Şu bir gerçek ki, insan anlaşıldıkça, bilindikçe; toplumsalın ne’liği de hep dönüşüp, değişecektir. Önce bilinirliğin sınırları, sonra da anlaşılabilirliğin sınırları bir daralıp, bir genişleyecektir. Öyle görünüyor ki, insan var oldukça bu döngü de hep var olmaya devam edecektir. 
Sosyoloji için yapılan bu betim, eğitim sosyolojisi için de yapılabilir mi? Hem evet, hem hayır!! Evet ya da hayır’ın anlamı kitabın satır aralarında gizli, gizlendiği için değil, biri gizlediği için de değil, doğasının tanımlanabilirliği ya da tanımlanamazlığı bu sonucu kendiliğinden doğuruyor sanırım, bir bak bakalım görebilecek misin!
Birhan Keskin dizeleriyle satır aralarına ya da toplumsalın aydınlatılmayı bekleyen karanlık dehlizlerine hoşgeldin diyorum :  "ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.. size de oluyor aynından biliyorum..”
 

 

 
1. Hamur, karton, 270 sayfa, 2019
ISBN: 9786057754264 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...