Dünyada Geçirdim Çocukluğumu - Tek Ciltte - Işık Kitabevi
Logo

  • Göremediğim Sen
    Yasemin Yaman
    Parola Yayınları

    Aynadan yansıyan görüntüsü onun en büyük düşmanıydı. Hayatını ... 

  • Esmaü-l Hüsna Şerhi
    Ali Osman Tatlısu
    Kapı Yayınları

    "Allah adıyla andığımız büyük zat, bu muazzam varlığı yaratan, tutan, her lahza g... 

  • Leyla ile Mecnun
    Reşat Nuri Güntekin
    İnkılâp Kitabevi

    Reşat Nuri Gültekin'in birçok hikâyesinin toplandığı bu kitap, insanların g&oum... 

Türler » Genel Konular » Makale-Deneme-Derleme » Dünyada Geçirdim Çocukluğumu - Tek Ciltte

Dünyada Geçirdim Çocukluğumu - Tek Ciltte


 

685.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Melih Cevdet Anday / Everest Yayınları
Tür: Makale-Deneme-Derleme

Türkçe edebiyatın "bilge"si Melih Cevdet Anday, ilk şiirlerinin yayımlandığı 1936'dan 2002'deki ölümüne kadar aralıksız yazdı ve ardında binlerce sayfalık devasa bir külliyat bıraktı. Her ne kadar her şeyden önce bir şair olarak anılsa da, yalnızca şiirleri değil denemeleri, romanları, tiyatro oyunlarıyla da Türkçe edebiyatta seçkin ve önemli bir yer edindi.

"Bir dünya daha olmalı" diyen şairi yankılayarak Dünyada Geçirdim Çocukluğumu adını verdiğimiz bu seçkide, Anday'ın iyi bilinen şiirleri, romanları, denemeleri ve tiyatro oyunlarının yanı sıra anılarına, öykülerine, günlüklerine, ilk kez kitaplaşan gezi yazılarına ve mektuplarına yer verdik. Bunlarla beraber, Anday'ın bir gün kitaplaşmasını istediği ve ondaki humour'un inceliğini gösteren Gani Girgin yazılarından yapılan bir derlemeyi de seçkiye ekledik. İlk şiirlerinin yer aldığı Garip'ten (1941) son şiiri "Şarap"a kadar Anday şiirinin tüm duraklarını görmeye imkân veren bir şiir seçkisi, şairin Türkçe şiirdeki önemli ve kalıcı etkisini göstermeye yetiyor.

Anday'ın bilgeliğini açığa çıkaran denemeler seçkisi, sanattan edebiyata kültürün kalıcı sorunları üzerine mevcut kabulleri aşarak düşünebilmenin örneklerini sunuyor. Orhan Koçak'ın "Melih Cevdet Anday'ın yapıtını belirleyen farklı gereçler ve içerik arasındaki bağlantılar, dolayımlar en açık olarak bu romanda saptanıyor," diyerek Anday'ın yapıtları bağlamında önemine işaret ettiği Raziye romanı, bu seçkinin de gövdesini oluşturuyor.

Anday'ın deyişiyle "yaşamın tutarsızlığına başkaldırma eğilimleri"ni gösteren İçerdekiler oyunu, tıpkı Raziye gibi, Anday'ın tüm yapıtlarındaki o sorgulayıcı tavrı bir kez daha görmeye imkân sağlıyor.

"Dünyada geçirdim çocukluğumu" diyen Anday'ın, yazdıklarıyla devam eden yaşamına bu seçkiyle yeni bir sayfa daha ekleniyor... Çocukluğu gibi, erginliği de uzun sürecek Anday'ın...

 
2. Hamur, karton, 912 sayfa, 2020
ISBN: 9786051419961 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...