Sanal Tanrı - Başlangıç - Işık Kitabevi
Logo

  • Yaşam Sinyali
    Jose Rodrigues Dos Santos
    Pegasus Yayınları

    Bir uzay gözlemevi, adına su çizgisi de denen 1.42 MHz frekansında bir sinyal keşfede... 

  • Siyasal Düşünceler Tarihi 3
    Çetin Yetkin
    Gürer Yayınları

    (20. Yüzyıl Başlarına Kadar Avrupa ve Osmanlı - Türk Siyasal Düşüncesinde &Uu... 

  • Çıktım Erik Dalına
    İsmail Hakkı Bursevi Niyazi Mısri Şeyhzade
    Büyüyen Ay Yayınları

    Yunus Emre 700 yıldır tüm insanlığa ferasetle seslenmeye devam ediyor. Terü taze, sevgi... 

Türler » Bilim » Popüler Bilim » Sanal Tanrı - Başlangıç

Sanal Tanrı - Başlangıç


 

80.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Aydın Türkgücü / Çıkış Yayınları
Tür: Popüler Bilim

2017 Nobel Barış Ödülü Adayı

Yapay zeka ile ilgili “işinizi elinizden alacak”, “robotlarla evlilikler olacak”, “Yapay Zeka, insanlığın sonunu getirecek”gibi haberleri görmüşsünüzdür. Önce işimizi sonra eşimizi elimizden alıp, son olarak da insanlığın sonunu getireceği söylenen bu kıyamet makinesi hakkında ne biliyoruz, gerçekte ne ile karşı karşıyayız? Tüm bunların olabilmesi için robotların kendi kafasına göre hareket etmesini sağlayacak bilinç, robotlara nasıl üflenecek? Bu kıyamet makinesi, tüm bunları her şeyin ve tüm zamanların Tanrı’sıyım diyen Yaratıcıdan habersiz ve izinsiz mi yapacak? Dinler bundan nasıl etkilenecek?
Sanal Tanrı; inancı yok mu edecek, yoksa onu yenileyecek mi?

Milyonlarca yıldır gördüklerimizin gerçekliğinden ve rüyada olmadığımızdan o kadar emindik ki, bizi hiçbir yere götürmeyen “Nereden ve niçin geldik?” sorusunu sorduk durduk. 2015-2017 yıllarında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmemi sağlayan “Neyin içinde yaşıyoruz ve buna nasıl karar veriyoruz?” sorusunu sormak hiç aklımıza gelmedi. Sanal gerçeklikle; gerçek arasındaki sınırın tamamen kalkacağı çok yakın gelecekte, “Hangisi gerçek, hangisi sanal?”, “Hangisi insani, hangisi Tanrısal?” demek zorunda kalacağız. Gerçekliğinden asla emin olamayacağınız bir Dünya’da yaşadığınızı hissetmenin kendinize, eşinize, işinize, çevrenize ve yaşadıklarınıza bakışınızı sonsuza kadar değiştireceğinden emin olabilirsiniz.

Sanal Tanrı, insanların yarattığı ve insanlara sanal (illüzyon) evrenlerde yaşama imkanı sunan yapay zeka temelli evren makinesinin adıdır ve o sanal evrenlerin Tanrısı gibidir. İnsanın teknolojiyle içindeki Tanrı’yı bulması olarak tanımladığım Bütünsel Barış aşamasını, Ata ile Maya’nın gelecekte yaşayacakları bir aşk hikayesi üzerinden en yalın haliyle anlatmaya çalıştım.

Sizi, Ahit Sandığınızın karşısına oturtup, Kitabın Mirasçılarından olmaya davet eden bu kitap, 2014 yılında girdiğimiz Altın BİLGİ Çağı’nın başlangıcındaki Tanrı Paradoksu aşamasında yaşanacak inanç kargaşasının derin endişelerini gidermek amacıyla, Kadim Bilgiler ve Kutsal Kitaplar incelenerek yazılmıştır.

 
2. Hamur, karton, 232 sayfa, 2018
ISBN: 9789756861127 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...