Unuttuğum Bedenim - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Sağlık » Unuttuğum Bedenim

Unuttuğum Bedenim


 

220.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Hüseyin Nazlıkul / Yurt Kitap-Yayın
Tür: Sağlık

Tıbbın asıl hedefi hastaları iyileştirmek ve koruyucu hekimlik yaparak tam bir şifa sağlamak olmalıdır.


Son dönemlerde çeşitli gazete veya dergileri elimize aldığımızda pek çok rahatsızlığa karşı mucize önerilerde bulunulurken, beslenme konusunda da sağlık adına pek çok yanlışlar yapılıyor. Bir gün yanlış denilen şeyler hakkında birkaç gün sonra olağan üstü etkili diye tanımlamalara rastlıyoruz. Bu durum modern tıp ve tamamlayıcı tıp ile gerçekten ilgilenenleri rahatsız eden bir konudur. Çünkü bunlar çoğu kez bilimsel alt yapıdan yoksundur.


Tedavide başarılı olmanın ana koşulu tanının doğru konulmasıdır. Söz konusu olan diyagnostik yaklaşım kişiye özel olmalı ve kişide meydana gelen değişikliklerin zamansal ilişkisi ile fonksiyonel yapı göz önünde bulundurulmalıdır.


Beslenme konusu insan sağlığı için son derece önemlidir, ancak hastalıkların ortaya çıkış nedenleri ve oluşum mekanizmaları konusunda hiçbir alt yapısı olmayan kişilerin, sağlık süvarileri olarak öne çıkıp, sanki hastalıklar tek bir faktöre indirgenebilirmiş gibi çarşaf çarşaf gazete sayfalarında çeşitli önerilerde bulunmaları ve insanları yönlendirmeleri bilim adına kabul edilebilecek bir şey değildir.


"Otuz yaşına kadar bedeninize kiracı olarak davranabilirsiniz! Oysa otuz yaşından sonra artık o bedenin sahibisiniz; en azından eviniz için gösterdiğiniz özveri ve özeni bedeniniz için de gösterin..."


Unuttuğum Bedenim´de özellikle temel sağlık için gerekli olan temel konuların yanı sıra, pek çok kronik hastalığın ortaya çıkmasında yanlış beslenmenin rolünü ortaya koymaya ve bilimsel dayanaklar çerçevesinde nasıl beslenilmesi gerektiğine ışık tutmaya çalıştım. Ümit ediyorum ki bu eser, bedeninizde henüz hasar oluşmadan veya fonksiyon bozuklukları kalıcı hasar bırakmadan yaşamınıza girer ve size yardımcı olur.

 
2. Hamur, karton, 360 sayfa, 2008
ISBN: 9789759025519 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.